Hierve el Agua & Mezcal factory

Igårkväll hade vi vår första utekväll här i Mexico. Salsabaren som vi blev rekommenderade var helt tom, så vi hamnade på en annan bar istället som var helt okej. Men det blev en tidig kväll, torsdagar kanske inte är festdagen här i Oaxaca.

Idag åkte vi i alla fall på ännu en tur: till ett av världens största träd, tygfabrik, hierve el agua, mitla och en mezcal fabrik. Hierve el agua var jättefint och det var intressant att veta hur Mezcal görs. Mezcal och Tequila är samma sak i princip, förutom att Tequila (liksom Champagne) endast får tillverkas i Tequila-staten här i Mexico. Och så är det mer socker i Tequila. Vi fick smaka lite olika sorters mezcal, nån med mask i. Någon mask käkade vi dock inte hehe. Och Sanne, det blev tyvärr ingen gräshoppa heller.. De ser sjukt äckliga ut haha.

Ikväll är det fredag och vi tänkte ge utelivet i Oaxaca ännu en chans till. Vi har hittat några sköna människor här på hostellet som vi ska ut med. Det känns tryggt att gå ut i en större grupp faktiskt. Så ikväll blir det nog kul. Eftersom vi bara har med oss varsin klänning blir det klädbyte idag, haha. Undrar när vi kommer tröttna på det..

Kaisa lyckades även färga alla sina vita kläder blåa idag efter tvätten. Lyckat. 3,5 månad kvar med ljusblåa/gråa linnen och missfärgade trosor. Mys.


58 meter i omkrets.

Tygfabriken - de hade så otroligt fina mattor!

hierve el agua - som betyder det kokande vattnet. Fast nej, det kokar inte.







Mitla - gammal stad där prästarna bodde. Här i en av gravarna haha

Mezcal




Kommentarer
Postat av: Louise

Alltså fan ta er, det ser så sjukt härligt ut!!! Sverige suger så jävla hårt för tillfället! Va rädda om er tjejer! Puss

2011-02-05 @ 13:30:15
Postat av: Sanne

Jag älskar verkligen din "jag är så jävla rädd" pose, <3

2011-02-08 @ 18:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0