CHECKING OUT

Nu är det dags för mig att säga godnatt. Är ganska trött nu och ska upp tidigt imorgon så det är väl likabra att lägga sig egentligen. Har haft en ganska slapp helg, och inte pluggat så mycket som jag velat, så får ta tag i det snart. Min syster kommer ju imorgon också, så det lär väl inte bli så mycket läsande när hon är här heller.

Helgen är över, och en ny vecka väntar! Härligt.




Puss & Godnatt ♥

Can't wait for my pleasant surprise.



Fler än jag som längtar till våren?

10 för- och nackdelar med att bo själv.

Är mitt inne i en storstädning här hemma, men tar en liten paus med en kopp te och ett inlägg! Egentligen skulle jag bara plocka undan lite saker, men sen vet jag inte riktigt vad som hände haha. En sak är dock säker, varje gång jag städar undrar jag alltid samma sak: var tusan kommer allt damm ifrån??

Hur som helst, jag har ju bott själv nu sedan juli 2009, alltså ett halvår! Det känns väldigt skönt och befriande, men allt har ju sina för- och nackdelar och jag tänkte dela med mig av några till er!


- Du har full kontroll över ditt liv. Du bestämmer själv när du vill vakna, lägga dig, gå ut, äta osv. Du behöver inte meddela någon när du kommer hem, säga vart du ska med mera, vilket faktiskt är otroligt skönt. Slippa förklara sig för människor liksom.
- Du äter det du känner för. Vill du ha en pizza, varsågod! Vill du göra med satsig mat är det ingen som hindrar dig. Du gör precis det du känner för, och äter hur mycket du vill också (ingen kommer ju märka om du knäpper upp översta knappen på jeansen).
- Det är ditt. Allt det som finns i hemmet är dina egna saker som du äger. Din soffa, din säng osv. Det är faktiskt väldigt skönt att känna att det är ens eget och inte någon annans.
- Inga tvång. Man måste faktiskt inte diska direkt efter maten (det gör jag aldrig, haha) och det är okej. Ingen lär ju ändå se diskhögen haha. Samma sak gällande städning, man gör det när man känner för det, eller när dammråttorna bildar en armé typ..
- Frihet. Det är helt enkelt jävligt skönt haha!


- Det kostar mer än vad man tror. Innan jag flyttade hade jag gjort en budget på vilka utgifter jag skulle ha. Den höll kanske 2 veckor haha. Det tillkommer så mycket mer än vad man tror. Hyra, el, bredband, telefon, radiotjänst (okej, kanske inte), matkostnader, tillfälliga räkningar, hyrsgästföreningen och massa massa mer. Det gäller att minska på ens impulsköp, både när det gäller kläder men även mat. För min del händer det ofta att jag köper massa mat men inte hinner äta upp allt innan det blir dåligt, vilket är onödigt slöseri på pengar.
- Du måste göra allt. Okej, det är skönt att kunna göra allt när man vill, men man måste också inse att det måste göras och att det bara är du som kommer göra det. Det hade ju faktiskt varit otroligt skönt om mamma hade kommit hit och städade en gång i veckan, men det lär ju aldrig hända.
- Man är "ensam". Är man väldigt sällskapssjuk kan det lätt kännas lite ensamt regninga kvällar när man egentligen hellre sitter och myser med en pojkvän eller kompis framför en mysig film. Bor man själv fastnar man oftare framför facebook i desperat behov efter kontakt, haha.
- Skräpmat. Ibland orkar man helt enkelt inte laga mat, och ingen lagar det åt en heller. I början blir det lätt att man småäter en massa skit, handlar på donken, bk osv. Mycket skit som åker ner liksom.
- Ansvar. Det är mycket ansvar att bo själv. När man bodde hemma hade föräldrarna allt ansvar om något hände i lägenheten. Nu ligger allt på dig. Du måste sköta dig, se till så att inget går sönder, så att inte grannarna störs osv. Det kan kännas rätt tung ibland när det sker något oväntat och man inte riktigt vet vad man ska göra...

Som sagt, både för- och nackdelar finns. Men personligen skulle jag aldrig vilja flytta hem igen efter att ha bott själv. Jag tror det är mycket viktigt att bo själv ett tag först, istället för att flytta in direkt med en pojkvän eller en kompis. Man utvecklas så mycket som person, och lär känna sig själv mycket bättre när man är själv. Man lär sig ta hand om sig själv och inte vara beroende av andra, vilket är något alla borde kunna!



Typ igår när jag hade handlat massa tunga grejer på Willys, var det omöjligt att bära hem allt (vilket jag insåg på vägen hem, hehe). En nackdel med att bo själv så att säga. Som tur var kom snälla Sanne som bor nära, och hjälpte mig bära hem mina kassar!

Sun is shining.

Godmorgon alla!

Vilken fantastiskt start på dagen måste jag säga! Jag vaknar vid 12 för att solen skiner rakt in i mina ögon, efter 100 dagars gråhet så finns det nog inget härligare! Toppa det med några roliga sms som man fått under natten, och en stor glassig frukost! Jag mår fantastiskt bra idag!

Är förövrigt inte det minsta bakis heller, då det inte blev någon dricka igår. Det känns faktiskt väldigt bra, och man kan ha lika kul ändå. Allt beror på en själv och ens umgänge.

Idag ska jag städa lite här hemma och förbereda inför imorgon. Imorgonkväll kommer min syster äntligen hit, och ska stanna här hos mig i en vecka. Kommer bli jättekul att få spendera lite tid med henne, vi träffas ju bara några gånger per år.

Det kom upp några fler bilder från igår:




Bilder från igår.


Kaisa, jag & Martina

Kaisa & Sanne ♥

Haha ni minns väl? Fat people are hard to kidnap (aka jag i detta fall!)

Haha, Anjelica var på g!





måste verkligen sluta med den posen..

Martina, Hanna, Sandra och jag på Crown


Nu ska jag göra mig iordning inför denna lördagkväll, puss på er alla! ♥

I'll be your light in the mist.

Den ursprungliga planen bestod av att gå ut i leggings och nån stor hoodtröja (som vanligt dvs), men sen fick jag ett ryck och kände att jag ville se lite fräschare ut, även om jag inte känner mig så jättefräsch haha.

Så det blev detta när jag gick och handlarde.





Skjorta från Zara
Jeans från Dr. Denin
&
Converse All Star


Hoppsan!

Gamla vanliga lördagsmorgon, trött och ont i huvudet haha. Har dock bestämt mig för att nu för jag dra ner lite på festandet, eller i alla fall drickandet. Är lite trött på att vakna upp såhär, och jag har faktiskt lika kul nykter som onykter.

Det var i alla fall en trevlig kväll igår. Mycket folk hemma hos Sofia, många man aldrig träffat förut haha. På Crown var det också trevligt :)

Idag ska jag bara ta det lugnt, fram tills kvällen. Tänkte vara duktig och storhandla på Willys inför kommande vecka. Min syster kommer ju hit, och vill imponera henne med mitt välfyllda kylskåp haha. Senare ikväll ska jag på en chillfest hemma hos min "kusin" Alisa, och sen kanske vi går ut någonstans. Men som sagt, ingen dricka! :)

Bilder kommer sen när de kommit upp på facebook.


Axelbanden på min klänning gick av igår haha. Får ta tag i det sen och sy fast de igen!

Nu jävlar!

Nu är jag snart klar, klänningen är struken och sitter fint på mig just nu haha. Den är dock liite liten när man sitter ner, men va fan, jag hade ju ändå tänkt dansa hela natten :D

Ska slänga på mig några smycken, fixa sminket lite och sen är jag pepp och redo för förfest. Vi hörs imorgon när jag vaknat till liv!






Klänning från VILA

T.A.G.G.A.D

Freedagskänslaaaaaa!

Solen skiner, kontot är fyllt igen, jag är utvilad och otroligt taggad inför ikväll! Kan det bli bättre?! Tänkte ta en liten tripp till Entré snart för att se om jag hittar något kul till ikväll, sen ska jag faktiskt bara chilla och göra mig iordning inför kvällen.

Vi kommer börja hemma hos Sofia, där det blir en rejäl förfest med massa folk haha. Sen ska vi till Decibel@Crown, och när natten sedan blir morgon, ja.. då får vi se vart vi hamnar helt enkelt!

Känner ni peppen?


mobilupdate från skolan

mitt första blogginlägg från mobilen hihi :$ sitter på en föreläsning om hepatit, riiktigt tråkigt haha så vi går nog hem i rasten och dricker kaffe haha.. Ska testa sofias klänning också, hoppas den passar så kan ha den imorgon på decibel. Känner mig för övrigt riktigt cool som bloggar från mobilen, även om detta inlägg tagit typ 20 min att skriva hahah

Gästblogg: Bäver - Högskoletankar

Det är inte så kul att gå på högskolan, egentligen. Det är faktiskt inte alls så fancy som jag hade hoppats på. Termosar och matlådor och kilovis med böcker släpas fram och tillbaka dag ut och dag in. Mitt liv ryms i en svart axelremsväska och en tygpåse från coop. Hemtentor, salstentor, KTCexaminationer avlöser varandra och ibland kan det kännas lite överväldigande. Men man kan man ta sig en powernap i aulan då och då, sjunka ner en halvmeter och bara sluta ögonen. Det finns alltid någon som antecknar.

Det är tryggt att gå på högskolan. CSN trillar in en gång i månaden och även om det inte är mycket pengar så är man ju 'garanterad' sin inkomst. Och är inte det trygghet i lågkonjunkturstider så säg? Fast å andra sidan, är det inte rätt svennebanantråkigt med trygghet? Medan vissa av våra vänner reser världen runt för att upptäcka nya platser och finna sig själva släpar vi termosar och matlådor och kilovis med böcker till och från en skola som är alldeles för liten och trång och högljudd.

Många är gångerna jag har tvekat och tvivlat på mig själv. Högskolan, nej det är nog inget för mig..? Jag kanske skulle hoppa av och resa jorden runt för att upptäcka nya platser och finna mig själv istället! Nu har en hel termin flugit förbi och runt hörnet väntar sommar'lovet'. Sen är det bara fyra terminer kvar, sen kan jag åka jorden runt och upptäcka nya platser och finna mig själv för just nu så ångrar jag mig inte en sekund.

Jag har upptäckt Charlottas burspråk, Kaisas säng och Sannes alla lägenheter hon hunnit bo i det senaste halvåret... Jag har sett en svettig Joshua Radin unplugged på Debasers golv och upptäckt strippklubb och mynta i Köpenhamn. Det har delats många flaskor vin, sena kvällar har blivit sena nätter och många gånger har vi skrattat tills vi gråtit. Fikorna och middagskvällarna har avlöst varandra och jag har fått minnen för livet. Det är nog rätt kul att gå på högskolan, egentligen. Och jag släpar gärna på min kaffetermos och matlåda och kilovis med böcker i två år till, så länge jag får släpa allt med ER. // Bäver


Dagens Awesome Outfit

.. idag står Feffe för Dagens (oh so fucking) Awesome Outfit!



Hahaha, vi gilllaaaaaaaaar!

Fat people are hard to kidnap- tröja: Carlings!

S t r e s s. n u

Ååh, blir helt stressad nu! Väntar på att maten ska bli klart (jäkla potatis tar år att koka) så att jag kan äta och sedan hinna gå på BodyPump-passet! Onsdagar är min favorit då jag gillar Sofie som lärare. Inser nu att jag inte kommer hinna smälta maten innan träningen dessutom, åh i-landsproblem!!

Min nya bästa vän är i alla fall Tigerbalsam! Hela lägenheten luktar det nu, efter att jag smörjt in mig ca. 3 gånger idag haha. Det ger en väldigt skön isande känsla faktiskt. Hoppas ryggen blir bättre snart.




ca 20 kr från Thailand.

M to the Z



"jag har visst långa ben"


Stickad svart tröja från Monki
&
ljusa byxor från Zara

Onsdag. morgon.

Godmorgon alla!

Efter att ha smörjt in min rygg med tigerbalsam, så känns det lite bättre nu faktiskt. Dock hade jag väldigt svårt att sova, och drömde bara massa mardrömmar genom hela natten. Otäckt egentligen vilka saker man kan drömma om...

Nu ska jag i alla fall bege mig till skolan och läsa lite, får ju inget gjort här hemma ändå. Så vi hörs väl sen när jag är hemma igen, och då kommer lite bilder!




Take me back.

Yeah, that kinda hurt..

För att uppdatera er om nedstående inlägg, så fixade det sig äntligen med bilderna. Så snart får jag alla bilder från studenten, balen och 18-års dagen i handen så att de sedan kan läggas in i mitt album :)

Idag har varit en väldigt oproduktiv dag
känns det som, och det gillas inte! Imorgon tar jag tag i plugget igen. Gick i alla fall och tränade för nån timme sen. Det gick bra, och jag svettades som en gris, men när vi skulle göra en "push-kick" så tog jag i lite för hårt och hela min rygg skrek till i princip. Så nu sitter jag hemma helt rakryggad, för så fort jag roterar ryggen åt något håll gör det asont! Massage, någon?

Ska nog ta det lugnt resten av kvällen, och hoppas ryggen fixar till sig efter en god natts sömn. Vore förjävligt rent ut sagt om den blir helt knasig (läs: fucked) nu.


Back in the days.

P S Y K B R Y T

asså jag har försökt framkalla bilder genom nätet i 3 dagar nu.. nu har jag äntligen kommit till steg 2 (!!) och så kommer det upp massa dubletter och tripletter så måste jag sortera IGEN. LACK!


Den stora frågan

Jisses, vilken seg dag jag har haft idag. Varit hemma hela dagen (ja, jag har fortfarande pyjamas på mig) och pluggat lite, småätit hela tiden och inte riktigt tagit tag i grejer haha. Menmen, man måste ju ha sådana grejer också. Skippade även föreläsningen då sängen var mer lockande.

Kan i alla fall glädja mig med att jag ska iväg till gymmet snart och träna lite. Det blir en indoorwalkning pass idag!
Nu till den stora frågan: borde man sminka sig innan man går till gymmet? Jag menar, jag ser ju lagom sliten ut och där lär ju vara en del folk på gymmet, man vill ju inte skrämma dom..

Haha, nä får ta och lösa denna underbara i-lands fråga snarast!


Vill ha min fina kamera och fota lite :(

I wouldn't say no.



Är lite mainstream och gör som alla andra, ett kollage.

Gillar uppenbarligen svart, vitt & grått ♥

it was a crazy night.


SKÅL!

Jag (ser tjock ut?) & Martina :)

Sandra & jag, haha

magi..

Boysen

Bubba & jag

Vet inte riktigt vad som händer här, HAHA

På Slagt drog festen igång på riktigt!

och många "inte så snygga"-bilder togs.

en mycket snygg bild!

Feffe was there!

HAHA

Fyllon?

Yeah!

Hahaha, dör av denna bilden hahaaa

Långt inlägg med många bilder haha. Har tyvärr inte fått några från i fredags än, men vilken helg detta varit!

Searching for the thrill of it.

Okej, nu är jag någonlunda utvilad och normal i huvudet igen haha. Och jag säger bara, shit vilken helg detta varit! I fredags var vi först hos Johanna och körde charader och andra lekar. Toppade som tusan tog vi oss sedan till KB, där det va riktigt bra tryck och för en gångs skull riktigt bra musik! En underbar fredagkväll!

I lördags firade vi Martina som blev 18 år, grattis! Vi förade hos mig med massa flaming shots och skumpa haha. Därefter tog vi oss till slagt som var riktigt bra. Musiken flödade, spriten flödade haha, och vi dansade loss till stängning! En fantastiskt helg detta varit, haha!


Sandra, födelsedagsbarnet och jag i början av kvällen.

(fler bilder kommer snart)

The party is over here

Som vanligt är jag stressad till tusen då det tagit år att komma fram till vad jag ska ha på mig. Men nu är jag färdig iaf och känner mig otroligt peppad inför ikväll! Hinner inga lägga upp bilder och så nu, det kommer imorgon!

Ha en underbar fredagkväll alla, nu drar jag och röjer hos Johanna!

(Eclipse spoiler varning!)




I'm in love.

Fredagskänslan

Aaaaah, härliga fredag! Jag vaknade för 1,5 timme sen, glad och förväntansfull över denna fredag. Inte för att något speciellt händer, jag är väl bara glad helt enkelt! Ska iväg till skolan nu och plugga nån timma, sen ska jag gå en runda i stan, och sen är det bara hem och fixa sig inför kvällen.

Ikväll ska vi vara hos Johanna och föra först, sen får vi se var vi hamnar helt enkelt!


En snabbiis!

Ska snart rusa till bussen (varför är den alltid för tidig?!) och bege mig till skolan. Ska först sitta där nån timma och läsa lite, sen har vi föreläsning till kl. 5. Efter det ska jag iväg på ett möte, så är nog inte hemma förrän sent ikväll. Därav detta lilla inlägg haha.

Hoppas ni alla får en härlig torsdag!


So you think you know me, huh?

Lite tidsfördriv i brist på annat..

Lovar du att vara ärlig? Absolut
Fullständigt namn: Olga Charlotta Sernerup
Smeknamn: Sparris, Charmander haha
Låt som när du är ledsen sörjer till? Sörjer och sörjer, men Alter Bridge – in loving memory
Beroende av: Försvarets hudsalva haha
Vem behöver du mest just nu: Ingen i nuläget
Vad tror folk om dig? Ingen aning, snäll och ball kanske?
Stämmer det? Jadå!
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår och mina läppar.
Vad säger du för att imponera på någon? Försöker bara vara mig själv.
Hur imponerar man på dig?  Genom att vara sig själv och inte köra ”the game” haha.
Brukar du skratta för dig själv? Hahah, jaaa.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? SKANDAL!
Var bor du? Malmö
Trivs du där:  Ja, till och från.
Äger du några Converse: 2 par (svarta & vita), är även sugen på ett par hallonröda.
Vad har du för mobil operatör:  Comviq
Är du allergisk mot något:  Inte vad jag vet.
Har du haft sex idag: Nej,haha
Nästa mål i ditt liv: Ta examen och skapa något eget.
Vem pratade du i telefon med senast? Min faster


Antal timmar sömn inatt: 8
Sov du ensam: Japp
Brukar du komma i tid: Ja
När mår du bra: När det är harmoni i mitt liv.
När blev du fotograferad senast: I lördags
Hur känner du dig nu: Har en härlig trötthetskänsla efter träningspasset
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Vad tycker du om fötter: yumyum, haha
Vad saknar du: Sommarvärmen
Hade du en bra kväll igår: Jadå det va trevligt J
Favoritdryck på morgonen:  O’boy utan tvekan!
Rakar du benen: Japp
När brukar du oftast gå och lägga dig:  vid 12
Är du blyg? Egentligen ja, men försöker att vara utåtriktad ändå.
Sysslar du med någon idrott: Tränar på gymmet och går på olika pass där.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja det gör jag.
Har du spytt offentligt: Nej, haha

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Pilla lite på mig själv, hahaha
Är du nöjd med ditt liv: Ja, men det kan alltid bli bättre.
Är du bortskämd: Nej det är jag inte.
Vad är det värsta du vet? Svek och förlora någon nära.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?  Hmm.. vet inte, det är olika.
Vad behöver du just nu? Mer CSN-bidrag, haha.
Vad längtar du till? Sommaren och härliga Bo01 kvällar
Varför?  För det är härligt helt enkelt!
Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja, det har jag!
Vad är det finaste du fått? Det största gåvan är väl trots allt mitt liv.
Tycker du om någon just nu: Jag tycker om många! 
Om fem månader: Njuter av sommaren!
Gröna eller röda äpplen: Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Sofia haha, eller min faster.

Har du sovit i din egna säng inatt: Japp, love it!
Har du strumpor på dig nu: Nej, mockasinslippers! hahah
Vad ska du göra ikväll: Chilla
Är det okej att gråta: Självklart
När grät du senast: Några dagar sedan kanske? 
Laddar du ner musik och film från Internet: Sällan, streamar mest
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Skämma bort mig och nära & kära
Bär du glasögon eller linser: Nej, har bra syn hihi.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nopp
När går du upp ur sängen en helgmorgon: runt 10-11
Vill du gifta dig: Ja, absolut!
Vill du ha barn: Japp 
Gillar du att dansa: Älskar det!
Är du bra på att sjunga: Nej inte direkt haha 

Hur vig är du: inte så vig som jag vill vara!  
Vad dricker du helst när du är törstig: Juice
Vilken är din favoritglass: Rocky Road
Tror du på ett liv efter döden? Inte liv, men något efter döden finns det säkert..
Vad äter du helst när du ser på film: Pringles Sourcream & Onion
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.
Har du tandläkarskräck: Nej.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Hm.. kvälls tror jag.
Vilken ögonfärg har du: Blåa.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Japp.
Biter du på naglarna: Tyvärr ja..
Röker du: Nopp
Senaste låt du hörde: OneRepublic – All fall down 
Vad gör du på helgerna: Festar, umgås med mina vänner, tar det lugnt (ibland), ligger bakis på mornarna haha, meeed mera!


Sneaky motherfucker..

Har haft en huvudvärk som blivit värre och värre under dagen, känns förjävligt haha. Ska ändå dra mig till gymmet och gå på ett body pump pass, och hålla tummarna att huvudvärken släpper lite efter denna goda treo.

Ikväll har jag inga planer faktiskt, men blir väl det gamla vanliga: läsa lite sjukdomar, facebook, kolla nån serie, käka chips m.m. Spännande!


Kan någon ge mig lite huvudmassage?

The photo generation.

(varning för långt inlägg)

Igår satt jag och pysslade med lite bilder från min student, bal och 18-års dag. Valde ut de bästa och roligaste, för att sedan framkalla dom och ge till min faster, hon görn ämligen ett album till mig som ska innehålla alla "stora stunder" i mitt liv. Än så länge är där bilder från min första bal och från när jag slutar grundskolan, och i framtiden kommer där väl även vara bilder från min sjuksköterskeexamen, bröllop, dop och så vidare.

Jag och Sofia satt även och delade massa bilder med varandra, och berättade om saker som hänt i våra liv. Vi har ju egentligen inte känt varandra så länge, så det var kul att kunna dela med sig lite av det man gjort förut. Det fick mig samtidigt att tänka till lite också, och inse hur otroligt glad jag är att det finns digitalkameror!

Vi kanske inte framkallar alla bilder och har de i album, men i alla fall jag har tusentals bilder på min dator med massa härliga minnen från mitt liv. En del bilder får en att tänka tillbaka på lyckliga stunder, medan andra känns mörkare. Samtidigt är jag glad att jag har alla bilderna eftersom de får mig att tänka tillbaka på mina misstag så att jag sedan kan lära mig utav dem hela tiden.. Själv tycker jag det är viktigt att inte älta för mycket i det som hänt förut, det är trots allt det som format dig till den person du är idag..


Det är också kul att kunna se tillbaka och se hur mycket man ändrats, både som person men även utseendemässigt.. Här är jag kanske 15 år gammal?

och ja.. här har ni mig idag (typ) haha.

Just some pictures from last friday.




Dance with me, baby

Efter en lång skoldag är jag äntligen hemma och trött som vanligt. Kuggade KTC:n för att jag glömde kolla id, vilket tabbe! ahaha. Men känner mig säker inför nästa uppkörning i alla fall, så det är ju inte världens undergång :)
Efter det hade vi  föreläsning om stroke med en jättedryg lärare.. Jag fick även x antal skrattattacker hahahh.

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från festen i lördags innan jag drar iväg för lite träning!


Malmös bästa Dj's yeaaah!

Syrror <3

Före...

..Efter! Men martina då! :O

The one and only Noam, jag och Martina

Monday.

Godmorgon alla!

Idag blir det ännu en lång dag i skolan. Ska först dit och sälja en bok, sedan plugga lite. 10.30 har jag uppkörning i KTC, antingen sätta kateter eller PVK så håll tummarna för mig! På eftermiddagen är det föreläsning om stroke som gäller. Denna dagen kommer kännas lång..

När jag kommer hem så MÅSTE jag städa haha, så detta blir ju en rolig dag!


Ge mig sommar och semester, NU!

The day after..

Efter att man varit ute och festat på en lördag, brukar söndagarna se ungefär likadana ut. Soffliggande, powernaps lite då och då, uppdatera facebooks home-page några gånger i minuten och inte få ett skit gjort..

4 andra tecken på att det är "söndagen efter":

Soffbordet ser katastrofalt ut.

Det finns inte mycket mer än grädde och ketchup i kylskåpet.

Man äter skitmat, eller det man har hemma helt enkelt. I detta fall, makaroner och ketchup.

Man går runt i mjukiskläder hela jäkla dagen.

Sen är man ju allmänt ofräsch också, givetvis. Älska söndagar ♥

Be my valentine?

Alla hjärtans dag idag alltså.. Första gången jag är "ensam" på 6 år tror jag haha. Nästan lite sorgligt faktiskt haha. Men okej, ensam kommer jag iofs inte vara ikväll, utan även jag ska vara med folk jag älskar, mina fina vänner

Vi ska se någon film, snacka lite skit och äta chips, cola och givetvis semlor (äntligen!!). Myskväll helt enkelt.



xoxo

God förmiddag alla!

Känner ni av festligheterna från igår, i huvudet idag? För det gör jag haha.
Hade en trevlig kväll med Sonia igår, vi började här hemma hos mig med lite vin och andra festligheter för att sedan röra oss mot KB. Där träffade vi på några av Sonias gamla kompisar så vi hängde med dom! Det blev mycket snack, några glas vin till, lite dans och annat skoj. Något som va mindre trevligt var när jag fick hela vinglasets innehåll NER i min tröja haha. Inte riktigt okej faktiskt. Men lika kul hade vi för det.

Vi rörde oss sen mot Limhamn för efterfest, hängde där ett tag men sedan började jag känna att jag inte riktigt orkade mer, hade ju varit vaken i 22 timmar då... Så vi tog oss hem och gött sov jag!

Ikväll blir det fest igen (tycker synd om mitt russin till lever, haha) fast hemmafest denna gång. Det ska bli trevligt att träffa gamla vänner man inte sett på ett tag :)

Det blir inga bilder från igår, de är inte godkända för publikation haha.


Det går bli en gammal härlig bild istället. ♥

Grey & Black

 


Vinet är öppnat!

Och jag är redo för denna kväll! Idag blir det ingen mindre än jag och Sonia Bassi som gör KB osäkert haha. Ska bli spännande detta haha. Förutom när vi umgicks som mest var vi på fester hit och dit nästan varje helg, sen förändrades tiderna. Men nu ska vi alltså ut igen!

Jag är peppad!


Godmorgon

Godmorgon på er!

Nu är det dags för föreläsning, och efter det blir det kanske en liten runda på stan med Sofia :) Ikväll blir det utgång!


morgontrött.

BodyCombat

Hemma! Har hunnit äta min favorit pasta-rätt och tryckt i mig en hel vitlöksbaguett (glädje att min ugn funkar!) och sitter nu med en redigt full mage haha.

Nu ska jag faktiskt iväg igen och träna lite bodycombat. Gick på det i tisdags också, och det va så jäävla hardcore! Jag har nog aldrig svettats så mycket haha. Det är bra träning i alla fall och tränar hela kroppen, vilket känns bra. Får se hur det går nu med baguetten i magen (en bulle i ugnen, haha!)




Lång dag.

Sitter i skolan just nu, och det kommer bli en lång dag här. Nu ska vi plugga lite sjukdomar, sen är det föreläsning om ortopedi och senare i eftermiddag ska vi träna att sätta kateter på KTC. Intressanta grejer, men jag känner mig helt slut i huvudet. Får väl se om jag lyckas skrapa ihop ett inlägg senare ikväll.

Tills dess får ni alla ha det så bra :)


Fältstudier & bitterhet

Idag var ju då första fältstudiedagen, och det var rätt intressant samtidigt som jag var helt slut i huvudet efter att ha stigit upp vid 5 tiden. Man känner sig rätt dum och komma in där å säga "Hej, Charlotta heter jag och är sjuksköterskestudernade" när majoriteten där är undersköterskor. Ibland får man känslan att de är lite bittra för att de tror att man ser ner på dem. For their information, det gör jag inte alls! Jag har väldigt stor respekt för deras vårdefterenheter, och jag kan inte hälften så mycket som de kan (än iaf, hehe)!

Imorgon blir det ännu en sådan dag, och då hoppas jag att jag kommer in i det mer och är lite mindre i vägen haha. Vi hoppas på att få ge en injektion, woho! Nu blir det maaud och sedan BodyCombat!


Vårkänslor

Vädret är fortfarande piss, men jag har vårkänslor inom mig. Jag längtar tills solen lyser på mitt bleka ansikte, tills jag kan cykla till skolan och tills CSN ger mig lite cash till nya vårkläder!


Allt från Nelly.

Charlotta Sernerup - sjuksköterskestuderande.


En något hemmagjord namnskylt. Damn straight!

Gasa - putta - gasa - putta YEEES!

Asså att ha bil i detta väder är ju ett rent helvete! Idag satt jag fast i den jävla snöhögen igen (ishögen?) och kunde inte komma loss på säkert 40 min. Som tur var så kom någon och hjälpa mig putta bilen haha, och när den tillslut rörde sig framåt skrek jag: YEEES! HÖGT haha. Jag hoppas bara att det inte blir något strul imorgon när jag ska till min praktik för första gången. Lagom pinsamt att komma sent första dagen..

Har även hunnit med lite träning idag, otroligt skönt att det inte runnit ut i sanden som det alltid brukar göra.. Nu går ju även några av mina kompisar där, vilket är bra för då peppar vi varandra! Idag blev det i alla fall ett core-pass med Johanna :)

Nu ska jag nog ta och plugga lite, sen sova eftersom jag ska upp 05.00 imorcok *suck*. Jag hoppas att jag hittar något roligare att skriva om imorgon haha.


*Tummen NER för snö*

(sitter och småflinar åt mannen utanför mitt fönster som heller inte kan få ut sin bil ur fickparkeringen haha. Han ser liiiide lack ut HAHAHA)

Godmorgon!

Godmorgon alla,

Har haft en lugn och stillsam morgon med gott och tid eftersom jag vaknade lite för tidigt, hehe. Nu måste jag dock rusa till bussen! Det blir nog en ganska lång dag i skolan idag, då vi ska stanna kvar och öva lite på KTC om det finns plats. Men Sanne & Kaisa är ju hemma igen, så det ska bli kul :D


Vår fina busarong, hahaha.

Soon it will be cold enough to build fires

Idag drar jag mig till sängs lite tidigare, för att förhoppningsvis få vakna ut lite mer utvilad. För mig känns det nästan som att det inte spelar så stor roll när jag lägger mig, utan snarare när jag vaknar..

Kommer ha bil i några dagar nu, och är otroligt tacksam över att jag får låna den över min praktik. Nu slipper jag oroa mig över  busstiderna och framförallt promenaden till och från bussen. Tack, tack, tack!

När jag skulle parkera fastnade jag dock i en snödriva.. jag kunde inte backa eller köra ut och jag blev så jäävla lack! Jag satt där helt svettig efter gymmet, i en bil jag typ aldrig kört, med lite bensin, 150 motorstopp och denna helvetes snö! Tillslut fick jag be om hjälp så det löste sig haha. Efter en påse godis, nudlar och en härlig dusch så var jag återställd efter traumat!

Nu säger jag godnatt till er alla, och hoppas ni har haft en fin helg. ♥

Älskar att lyssna på avslappnande musik innan jag går och lägger mig. Har lyssnat på det hela dagen idag också, känns så harmoniskt på  något sätt. Emancipator


Dreaming out loud.

Godmorgon alla,

Själv var man uppe 07.00 för att vänja sig vid att vakna tidigt, på tisdag måste jag ju vakna 05.00 (!!!) vilket inte känns så mänskligt! Men jag steg upp, käkade frukost, såg ut som en zombie, och läste lite.. Sen råkade jag somna på soffan haha.

Men nu är jag uppe igen sedan några timmar tillbaka. Vid ett-tiden kommer min styvmamma och hennes pojkvän hit för att titta på lägenheten och dricka lite kaffe.. Detta innebär givetvis att jag måste plocka undan lite för att undvika massa klagomål. Duktig som jag är så är det faktiskt redan ganska rent här hemma, för ovanlighetens skull.

Nu ska jag klä på mig och försöka piggna till!



"This is were the magic happens" haha. Och grunden till mina vårkänslor :)

I have danced with the devil, and fallen asleep in his arms.

Lördagar är konstiga dagar. De första timmarna på dagen går otroligt fort, ungefär fram till 17.00. Då har man i princip inte hunnit med ett skit, men sen efter 17.00 känns sekunder som timmar...

Jag har i alla fall pluggat litegrann, får nog fortsätta imorgon dock.. Har även tvättar håret och testat min nya inpackning, och so far so good! Nu är i alla fall planen att jag ska till Sofia och se film, hihi. Så det var väl allt min dag hade att erbjuda haha.



Är faktiskt glad att jag fick använt min klänning igår. Det har hängt i garderoben sedan sommaren och jag har aldrig riktigt känt mig bekväm i den.. Axelbandslöst är inte riktigt min grej heller då jag älskar att dansa loss där ute, och man vet ju aldrig hur hårt klänningen faktiskt sitter över brösten, hoho. Igår gick det bra i alla fall, så jag kanske får använt den fler gånger trots allt!

And a tripp back to the 90's

Igårkväll kom bäver, katta, johanna, anjelica och feffe hit för en liten förfest. Vi snackade, dansa, drack och tog en liten tur tillbaka till 90-talet med hjälp av tidsmaskinen Spotify, haha. Det va väldigt kul att lyssna på alla gamla låtar som får en att tänka på ens barndom. Tiden utan problem.

När humöret var på topp tog vi oss sedan till Crown, där vi dansade loss ett tag. Även Wrangel joinade oss vilket var helt fanastiskt hahah. Kvällen dog dock ut ganska fort, och sen var man tillbaka i sin varma säng igen. Men det är alltid lika trevligt med mina fina klasskamrater





Sparris & Bäver :$



Man blir ju så glaaad :D hahah


Kvällens





Klänning H&M
Kavaj Zara

Omg jag är stressad!!!!!!!!!

Sparris ♥ Bäver

Hade det jättemysigt hos min fina bäver igår.. Vi kollade först på Kill Bill vol. 1 och krängde Pringles, cola, ballerina-kex och kinder choklad haha. Underbart! Sedan tog vi en Glee/Facebook/Ligga på golvet och skratta-paus, och sedan fortsatte vi med Kill Bill vol. 2. Väldigt speciella filmer de där, haha.

Nu ska jag strax iväg till min faster och lämna lite småsaker. Ska även be henne sy fast en knapp som gick av på en av mina skjortor. Tur man har någon att vända sig när man behöver hjälp! Efter det ska jag träffa Paul för en fika och snacka lite jobb, hehe. Hoppas detta blir bra nu.. hoppashoppashoppas!

Senare ikväll är det fest som gäller, det är ju trots allt fredag!


Tummen upp för Sparris & Bäver! ♥

(Nu har vi den nya "Örnklon" inspirerad av Kill Bill, hahaha)

It's a hard knock life.

Idag fick vi reda lite mer angående våran praktik. Min del av klassen kommer först börja inom den geriatriska vården (äldreomsorg) och sedan kommer vi vara inom den somatiska (på sjukhus). Jag blev ju då placerad i Rosengård vilket jag inte är så jättenöjd med, mest efterosm det är så bökigt att ta sig dit från där jag bor...

Nästa vecka har vi två fältstudiedagar då vi kommer vara på vår praktikplats, och andra veckan i Mars börjar 5 veckos praktiken på riktigt.. Vi kommer ungefär gå 06.45-16.00 varje dag... riktigt segt haha. Kommer vara så körd i huvudet efter de veckorna. Jag är ingen morgonperson direkt..

Samtidigt ska det bli spännande att komma från skolan lite och ut i det verkliga livet, det är trots allt detta jag ska jobba med sen största delen av mitt liv!


Man är ju så otroligt ful i sina jobb-kläder hahaha. Illa!

Dagens





(bilderna är tagna 06.30, därav den inte-så-fina bildkvalitén!)

Det blev i alla fall min nya skjorta från Zara, som för övrigt är otroligt härlig! Det tillsammans med ett par gamla urtvättade jeans från Dr.Denim haha.




Så ser skjortan egentligen ut i ordentligt ljus :)

I walked around with a big smile on my face.


Gissa om jag var nervös när jag satt såhär?!

Idag var alltså första gången någonsin jag färgat mitt hår (eller slingat rättare sagt), och för många kanske det låter löjligt haha, men det är trots allt min lilla färgnings-oskuld vi snackar om här! Hur som helst, hade verkligen ingen aning om vad jag skulle förvänta mig, skulle det bli fult? fint? slitet? gräsligt? osv osv osv..

När håret väl sköljdes ut och ammoniakstanken började försvinna så smått började jag se ljusheten i det hela. Håret fönades och sedan såg jag verkligen hur det faktiskt såg ut, och det var riktigt snyggt! Jag är otroligt nöjd och har gått runt med ett leende på läpparna nästan hela dagen hahah. Håret ser mycket fräschare ut, lite sommarkänsla över det hela. Ella gjorde ett jättebra jobb! :)

Förut hade jag lite mörkblont hår, guldaktigt typ.. men några dagar efter tvätt förlorade det sin glans och såg nästan råttfärgat ut :(

Reslutatet:





(ursäkta stökig lägenhet hehe, det är tvättdag..)

Nu är det ljust och fint, och jag är glaaad :D ♥

Tomorrow is the day

Är lite smått nervös nu faktiskt.. imorgon kommer vara första gången någonsin då jag färgar mitt hår!! Vet faktiskt inte alls vad jag ska förvänta mig, jag bara hoppas att det blir jääävligt snyggt och värt vartenda krona (ca. 600 kronor för att vara exakt..).

Är ganska trött på mitt hår, så ska kanske ändra frissan litegrann också.. Tycker dock det är väldigt synd att mitt hår tappat så mycket färg på senare dar, innan hade det en sådan fin blond färg. Men till sommaren blir det i alla fall solblekt igen :)

Mina inspirationskällor för imorgon är i stil med Sienna Miller & Blake Lively

Några fler auktioner..

Har lagt upp några fler auktioner på tradera då jag rensade min garderob litegrann igår.. Just nu ligger den ena Elise Ryan klänningen uppe, samt tre nya auktioner: Fornarina-jeans, Levis-jeans och nya björnborg trosor!

Någon som kanske är sugen?


FORNARINA

LEVIS

BJÖRN BORG

you against my naked skin

Idag hade vi föreläsning om läkemedelsberäkningar med den bittra tanten igen haha. Idag hade hon i alla fall matchat sina mörkgröna manchester byxor LITE bättre, hahaa! Efter föreläsningen gick jag och Sofia och fikade på Espresso House, jag blev även kär i deras Cream Cheese Bagel!

Vi tog även en runda på stan, och vad som skulle bli en kort runda fönstershoppnig, slutade som 3 timmars vandring genom alla butiker med kläder upp till halsen hahah. Hittade en snygg skjorta från Zara, blå-randig (eller va den rutig kanske?) som jag tog en strl större på för att den skulle vara lite oversize. Lite så, boyfriend-style hehe. Det blev även ett par nya "vinter"-skor eftersom mina är så otroligt fula haha. Är i alla fall nöjd med mina inköp! ♥


Skjortan (mycket finare i verkligheten, tunt tyg också) från Zara
Le shoes. De har också en liten kilklack

En härlig känsla..

.. att komma hem från gymmet och vara helt slut i kroppen. Jag känner verkligen att jag har tränat idag, och kommer säkert känna det ännu mer imorgon när jag knappt kommer kunna gå ner för trapporna haha. Idag blev det först 20 min på crosstrainern, sen lite mag- och ryggövningar och till sist ett BodyPump pass. Härligt.

Nu ska jag snabbt in i duschen sen käka något litet. Ikväll blir det Paradise Hotel, woho!


gammal träningsbild

Another first day of the week

Ja då var det måndag igen, och otroligt drygt att vakna 06.15. Idag hade vi först föreläsning om onkologi (läran om cancer), vilket var lite jobbigt att lyssna på men samtidigt lärorikt. Efter det hade vi en otroligt dryg föreläsning om blodgrupperingar & transfusioner med världens bittraste tant haha.

Väl hemma väntade jag på vaktmästaren, som självklart aldrig kom. Typiskt. Vattnet rinner inte ner ordentligt i duschen, så jag hoppas han kommer och fixar det snart.

Resten av dagen kommer bestå av lite träning och plugg bara. Det gamla vanliga känns det nästan som. Men det är skönt att komma igång med träningen igen, faktiskt.


RSS 2.0