DONE.

Nu är allt färdigpackat, utom mitt handbagage som fortfarande ligger kvar i min låda. Det känns så skumt att se på den överfyllda väskan, och jag fasar för att bära ner de 4 våningar (utan hiss och trång trappa) och sen dra den hela vägen till Bryggen. Fyfan vad jag kommer få ont i rygg och armar säger jag bara. Fyyyyfan.

Går hemifrån vid 11 och tar sedan flygbussen till Flesland (inte så najs namn på en flygplats om jag får säga det själv, hehe). Är i köpenhamn runt halv 4, och i Malmö en timme senare typ. 

Vi ses i Sverige!


Last day in Bergen.

Tiden har verkligen flugit iväg. Jag har varit här i Bergen, Norge, i 7 veckor och jobbar i 6. Vad som från början kändes som skitlång tid är helt plötsligt slut. Idag är min sista dag här i Bergen, mitt sista arbetspass var idag. Har lämnat in min "tag" vilket kändes lite sorgligt faktiskt. Jag kan nog tänka mig jobba här fler gånger, men vi får se hur jag känner nästa år.

Ikväll ska vi bara mysa, käka lite kladdkaka och se en Johnny Depp film. Blow (höhö) tror jag den heter, låter redan intressant, haha.

Jag tar med min mycket erfarenhet från min tid här i Bergen. Både gällande arbete, bilkörande och samboliv. En jäkla massa livserfarenhet helt enkelt, så in your face Marie! Tack för denna resa ni som varit med mig: Kaisa, Sanne, Bea och Elsa ♥ (och förlåt för jag varit sån torrboll, hehe)


Den fina staden vi bott i tilllsammans.

Vi har bestigit berg tillsammans. Ulriken, Flöyen & Stoltzen.

& haft riktigt sköna stunder tillsammans!


The massacre & The fierceness.

Efter en timmes klippning är vi nu klara! Det ligger en hög med hår på golvet och ett stort leende befinner sig på mina läppar. Allt det slitna är borta, håret ser otroligt fräscht ut och nu ligger jag även inne med en mittbena. And I love it!

Tack tack tack finaste Elsa!





TURQUOISE

Idag har jag gjort precis det jag sa att jag skulle göra, absolut inget vettigt! Läst lite skvallertidningar, en bok, följt Kaisa till bussen, ätit choklad and so on.. Målat mina naglar med det nya lacket jag köpte för några dagar sedan. Egentligen bör man ej ha nagellack på jobbet, men då imorgon är min sista dag så skiter jag fullständigt i det, hehe.

Ikväll ska Elsa klippa mig, hoppas det blir snyggt. Efter-bilder kommer senare!




Detta får representera före-bilden. Fett, tråkigt och slitet hår..

Ser ni förresten att jag blivit lite brun?


29.07.10

Godmorgon på er!

Igårkväll gick vi en tur uppför Stoltzen, vilket motsvarar ca. 801 trappsteg. Det var dock otroligt jobbigt eftersom stenarna är ojämna (notera att jag  andrar i converse) och olika höga. Jag kom till toppen i alla fall, svettig som få haha.

Imorse vaknade jag kallsvettig och illamåendes. Orkade knappt gå runt i lägenheten så jag valde att sjukanmäla mig för första gången på dessa 6 arbetsveckorna. Nu mår jag bättre, men har lite ångest för att jag gått miste om 1000 kr p.g.a. min "sjukdom".

Så idag ska jag bara tycka synd om mig själv, läsa lite skvallertidningar, läsa The Secret och vara allmänt skabbig och degig. Det förjänar jag faktiskt.


MULBERRY

Förresten, jag och Sofia har bestämt oss för vad vi ska köpa för vår första sjuksköterskelön. Kanske inte riktigt får med den inte-så-jättehöga lönen man får här i Sverige, men efter en månads jobb i Norge så ska vi nog få till det!


en Bayswater eller en Alexa. Stilren och assnygg väska, i love it.

(Priset ligger på ca. 7000 kr/st, HE HE)


Humor i högsta grad.

Ledig idag och solen skiner inte. Vad innebär då detta? Jo, att det inte finns så mycket att göra här egentligen. Är inne på min andra frukost och har hitäntills bara degat framför datorn. Och gjort lite morgongymnastik. Kaisa står och diskar och jag sitter och skriver detta inlägg. Kul.

Som en gåva från himlen hittade vi dock en asball blogg! En kille från Borås som också studerar till sjuksköterska, vars blogg vi spenderas hela morgonen på. Klockrena skämt, så jäkla kul! I love it.

Så cred till honom, check it out!


Safe by the steep cliffs.

Hej på er!

Såg att solen tittade fram en stund innan, så jag slängde på mig ett par shorts och ett linne och gick ut för en powerwalk. Tyvärr så försvann solen lika fort som den kom fram. Efter det tog jag en lång skön dusch och kollade på Scrubs. Längensen man såg den serien känns det som!

Nu måste jag rusa iväg till jobb. Mitt nästnästsista pass innan jag åker hem. Sjukt så fort tiden går.


CHANGES

För min del känns det som att det är rätt så mycket som kommer ändras och förändras just nu. På torsdag ska jag klippa mig, vet inte riktigt hur än.. Lite mer uppklippt kanske och sedan satsa på mittbena? Jag vet inte.

På lördag kommer jag hem och då börjar intensiva dagar av packning. Att säga farväl till min lägenhet kommer inte vara det lättaste. På tisdag eller onsdag nästa vecka så kommer den stå tom, och alla mina saker kommer finnas i en lägenhet vid Möllan istället. Allt har sina för- och nackdelar.

På måndag flyttar visst min mamma ifrån Wien till Moskva istället. Hon har fått ett väldigt bra jobb där och jag är jätteglad för hennes skull, samtidigt som jag tycker det är lite tråkigt att hon flyttar ifrån Wien. Otroligt vacker stad som jag tycker om att besöka, men som sagt: allt har sina för- och nackdelar.


Bild från ett gammalt café i Wien.


True Blood

Nu ska jag och Kaisa se senaste True Blood avsnittet, äta Euroshoppers Mariekex, dricka te och mysa i vår stora säng! En härlig måndagkväll helt enkelt!

Jobbar kväll imorgon med, så får äntligen sova ut på morgonen. Längtar.



Sängmys.

(Har förresten börjat läsa på "The Secret" nu. Väldigt spännande bok med intressanta tankegångar! Ska försöka läsa ut dn nu när jag är här (läser den på norska, hehe) och berätta om den för er sedan när den är utläst. Nu går jag och lägger mig, godnatt mina vänner!)


Where the heat is on.

Okej, jag läste mitt horoskop i två olika tidningar idag. I den ena stod det att det inte var läge för impulshandlingar just nu, och i den andra stod det att jag skulle satsa på det jag ville göra, följa mina drömmar och inte tänka för mycket på andra i nuläget.

Jag tyckte det andra horoskopet lät lite bättre. Så jag köpte min biljett till Miami idag. 9-31:a augusti befinner jag mig i hettan på andra sidan jordklotet. Inte den billigaste biljetten kanske, men det är värt det.


I stopped breathing for a second.

Ska strax hoppa i säng, då ännu en jobbdag väntar runt hörnet. Har bara 4 arbetspass kvar innan jag åker hem vilket känns helt sjukt faktiskt! Ska abra vara här i 5 dagar till sen är jag hemma i Malmö igen. Blandade känslor, men det kommer bli skönt att få komma hem lite faktiskt. Även om jag bara är hemma i en vecka, hehe.

Idag sken solen ännu en dag här i Bergen, så efter jobb bestämde vi oss för att åka och bada! Vi hittade ett ställe som påminde mycket om Västra Hamnen i Malmö, fast en mindre version. Så där låg vi och solade lite och sen hoppade vi i i det iskalla havet! Jag tappade andan för en sekund och typ skrek så hela bryggan hörde mig, haha. Pinsamt. Men det var kul att ha badat lite i alla fall. Det var mitt första dopp i Skandinaviskt vatten 2010.

Godnatt kära vänner, and sweet dreams!




Ain't no mountain high enough is what they say right?

Så igår efter jobb bestämde vi oss för att äntligen bestiga Ulriken, det högsta berget här i Bergen. Inte imponerande högt (643 möh) men tillräckligt högt för att klämma ur några svordomar ur min mun. I början var det rätt jobbigt och varmt, men när man väl kom rätt högt upp så var det inte lika brant längre, och utsikten var fantastiskt vilket gjorde det hela värt det.

Väl uppe på toppen hittade vi en bra fikaplats och käkade några mackor, bananer och drack juice. Kollade ut över staden vi bor i, och på alla paragliders i luften. Vi såg solen börja röra sig neråt och kände att vinden blev kallare och kallare. Det var en otroligt befriande känsla att sitta där på toppen.

På vägen ner valde vi den "korta & branta" vägen. Och för mig som vandrade i converse all stars, var inte detta det bästa. Så det blev några svordomar till på vägen ner när man gled på stenarna och hamnade på rumpan, haha. Men allt som allt var det lätt värt det och jag är glad att vi gick upp!

Bildregn.



På vägen upp... Jag klättrade med stil: Converse, RayBan's, nitväska & tropicana juice!




Fikapaus på toppen!

Nedanför mig ser ni staden!

(Alla bilderna är tagna med mobilkameror, därav den mindre bra kvalitén)


ULRIKEN643

Hej på er!

Är precis hemkommen efter en fullspäckad dag med jobb, solning och bergsbestigning. Vi gick upp för dem högsta toppen idag, Ulriken, som är 643 meter över havet.

Jag är skittrött, har ont i vartenda muskel, höger skinka, mina tår osv. Har bränt mitt ansikte så jag ser ut som en räka dessutom. Ni får bilder och uppdatering imorgon efter jobb! Kram på er


På toppen av Flöyen för några veckor sedan.

Brillz of sun.

Investerade i ett par billiga solglasögon från H&M idag. Anledningen till att jag aldrig köper dyra märkesbrillor är för att det ändå slutar med att de går i sönder. Antingen så blir de repiga eller så råkar jag sätta mig på dom. Alltid. Det blev ett par pilotbrillor i brun/guldiga färger för 50 kr. Som hittat ju!




Today is a real f*cking good day!

Hej kära vänner!

Idag har varit en riktigt jävla bra dag om jag får säga det själv! Har solat i parken några timmar, läst lite skvallertidningar och fått lite färg. Har dessutom en good hairday! Sedan gick vi till stan, köpte glass, brillor och turkost nagellack (sist i sverige med det också, i know). Efter det chillade vi lite i stan bara, kollade på några trickare som showade lite på festplassen...

Nu är vi hemma igen en sväng för att stoppa i oss lite mat och dricka. Värmen tar verkligen på krafterna, särskilt när man varit utan den i ett bra tag.

Nu till det roliga: Ikväll ska vi se MUSE! Så vi ska packa lite snacks, ta en filt, termos och sen är det konsert för hela slanten! SUPEREXCITED!


SUNSHINE

Solen skiner. Termometern visar 30 grader. Jag är ledig. Ni hittar mig i parken. I Norge då, såklart.


More meat to the people!

Godmorgon på er! Och vilken underbar morgon jag haft!

Vaknade kl. 9, snoozade en timme och låg och myste i sängen med mitt gosiga täcke. Hade dessutom hela sängen för mig själv så jag spred ut mig så mycket jag bara kunde. I vanliga fall är vi ju 3 som delar på en dubbelsäng..
Efter det käkade jag god frukost, tränade, tog en lååång varm dusch, diskade och satt och chattade med min underbara faster. Så otroligt härligt att ha hela lägenheten för sig själv för en gång skull. Känner mig som en ny människa, nästan.

Min faster frågade mig vad jag ville ha till middag när jag kommer hem, hon är så söt! Jag svarade att allt med kött och fisk gick bra, sålänge det inte var pasta med tomatsås haha. Det var också efter vår konversation om mina dåliga matvanor här borta som jag kom fram till att jag ska köra min egna version av LCHF. Det är ju väldigt inne nu tydligen.

Jag ska i alla fall minska på kolhydraterna och äta mer kött, grönsaker och annan proteinrik mat. Har läst på lite om det nu på morgonen och där stod det att mycket kolhydrater orsakar gaser (hehehe) och magknip. Jag har haft konstant magknip i nästan två veckor nu, och det är asjobbigt kan jag säga.

Så när jag kommer hem till Sverige (efter min semester då givetvis) börjar jag med bättre kost och återupptar min träning på 24/7 igen. Peppa mig nu, jag kommer behöva det.


Världens bästa faster, för er som inte visste det.


Det här med billiga flygbiljetter...

Sitter just nu och letar för fullt efter en bra biljett till Miami. Priserna höjs lite i juli/augusti p.g.a. semestertider, vilket suger balle för min del. Och eftersom jag ska vara där lite längre denna gången också så blir det lite extra kostnad för det med.

Har sökt på massa olika hemsidor, hittade en rätt billig och började kolla igenom biljetten.. 2 mellanlandningar och restiden blir totalt 26 timmar. Asså hallå?! Hur sjukt är inte det liksom...

Så hittade jag en bra igår, samma som jag köpt förut med mellanlandning i Atlanta och 14 timmars restid. Jag tänkte "äsch, jag väntar några dagar så kanske det går ner i pris". Tro fan inte den har blivit dyrare nu.. In my face liksom.

Jag fortsätter att leta...


It feels like yesterday.

Idag fyller mina fina tvillingbrossor 12 år! Jag kan helt enkelt inte fatta det. De är 12, jag är snart 20 och min syster fyller 26...

Det känns som att det var igår vi alla var på Mallorca tillsammans, då min syster var ute och festade 15 år gammal, jag var 9 och mina brossor var 3. De vaknade mitt i natten och grät och ville byta blöjor, och jag visste inte hur jag skulle göra och fick panik. Var skitsur på min mamma och syrra sen, haha.

Eller när de fyllde 3 och jag gav dem Pokémon tröjor för det var "coolt" då, och alla de gånger de önskat sig LEGO. Och när vi firade deras 10-årsdag hemma hos mig och bjöd dit deras kompisar.

Nej, jag kan inte fatta det helt enkelt. Nu är de 12, snart tonåringar. Och jag sitter och chattar med min ena bror på Skype och han säger att han önskar sig pengar så att han kan köpa nått kul. För nu vill dom bestämma själv. Stora pojkar.

Grattis på födelsedagen, jag älskar er


Dom små skitarna för några år sedan i Italien. Vi är nämligen halvsyskon, och deras pappa är italienare. Jag ser framför mig vilka charmörer (läs: players, haha) de kommer bli i äldre ålder. Mycket äldre ålder om jag får bestämma.



Black fierceness

Jag sitter här med uppsvullen pastamage och funderar lite över om pastan kommer åka upp fel väg snart. Inte jättesmart att trycka i sig mer mat än vad som får plats. Men va fan, smällar man får ta!

Kaisa sitter just nu och har färgat håret och klipper lugg! Ska bli spännande hur det kommer se ut, men jag tror det blir assnyggt! Jag ska också fixa frillan snart tänkte jag. Typ dagen innan jag åker hem, så kanske jag ser någorlunda fräsch ut.

Köpte även en transparent svart skjorta idag (sist i Sverige, I know). Assnygg, i love it.




Kjærlighet.

Fick en dikt av en brukare idag. En kärleksdikt faktiskt. Det tyckte hon passade bra eftersom jag är kär.



Love is to give and to get.

Love is
to give friendship and get a friend
to give trust and be trusted
to give love and get a lover.

Love is
to show transparency and be open
to give warmth and be warm
to forgive and be forgiven.

Love is
to give tears and get a smile
to give sorrow and get happiness
to provide forces and gain power.

Love is to give and to get.

Love is to give yourself and get someone else.
                                                                                                        - Ragnhild Bakke Waale


That's how the cool people do it.

Jag inleder denna veckan med att spilla hett, hett kaffe över mig på frukosten. Och sen tappa en stor klick smör på bordet. Detta kommer bli en finfin vecka.


I know this feeling all to well.

Man kan lugnt säga att vi inte gjort ett skit idag. Bara latat hemma hela dagen, käkat våfflor till middag och sedan sovit lite till. Men det är faktiskt söndag, då är det okej.

Så mycket rolig uppdatering har jag tyvärr inte att bjuda på. (För er som fortfarande undrar vad discofest innebär, så är det helt enkelt en vanlig fest med lite discolampor haha). Däremot kan jag bjuda på lite "nya" bilder härifrån Bergen, tagna med Kaisas kamera.





Vi har faktiskt ganska kul här trots allt.


I princip som hittat.

Igår gjorde jag ett riktigt kap. Hittade en vit oversize tisha på H&M för 10 kr.
Hörde ni? 10 kr!!!
Billigare än så blir det inte..




Jag hittade även ett paraply inne på omklädningsrummet som jag med glädje tog med mig hem. Och kaisa hittade en assnygg kavaj. Snacka om vår lyckodag, haha.


Alla som inte dansar är?

Godmorgon på er!

Vi har precis avnjutit det finaste frukosten någonsin här: äggmackor med fanta och kaffe! Nu sitter vi och pratar lite om gårdagen och försöker klura ut om vi ska bestiga Ulriken (berget) eller inte.. Ingen orkar ju egentligen, hehe.

Igår så förfestade vi i alla fall med massa folk från jobb, och sedan gick vi först ut till Café Opera (inte alls som den i sthlm kan jag säga) sen till Scotsman där vi dansade till de stängde. För övrigt så stänger ju alla nattklubbar här 02.30, vilket jag tycker är jäkligt skumt.

Men det var en trevlig kväll i alla fall och det var skönt att få sova ut lite också. Var inte så jätteaktiv med min kamera, men här är några bilder:





DISCOFEST

Nu ska vi bege oss mot centrum (eller sentrum som det skrivs på norska) och hem till en kille från jobb. Det är nämligen där "Discofesten"  hålls. Vad det innebär skriver jag imorgon, haha. Men jag är taggad, redo och känner mig fierce. Kör på röda läppar idag, det är inte ofta det händer kan jag säga.




Till mina röda läppar har jag Kaisas fina ljusa jeansskjorta, svart minikjol och lite nitar här och var!


Sieze the day

Hej på er!

Är ledig både idag och imorgon, och jag sitter fortfarande vid datorn utan någon aning om vad jag ska göra. Imorgon ska vi ju på lite äventyr och bestiga berg och grejer. Men idag skiner solen inte här i Bergen, vilket gör mig lite tom på idéer. Det enda som väntar mig är att köpa busskort och storhandla, aka bli av med alla mina pengar typ haha.

Ska nog ta en liten runda på stan och fönstershoppa, kanske hittar lite plagg som jag kan köpa sen när jag kommit hem. Det vore ju inte helt fel faktiskt. Nä, nu ska jag ut och fånga dagen. På ett eller annat sätt.


Fast när solen väl skiner är det jäkligt najs att sola i parken..


A WISE MAN ONCE SAID...

Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.


Take me shopping baby!

Sitter ännu en gång och bläddrar igen Nelly's hemsida. Man kan ju undra varför man utsätter sig själv för detta plågeri.. sitta och kolla på massa kläder man vill ha när man ändå inte kan köpa dom. Fast deras erbjudande "köp nu - betala till höst" är otroligt lockande.

Nej, jag ska försöka hålla mig lite till.. Har cravings på långklänningar och puderrosa festklänningar i chiffong.



FRIDAY.

Hej på er! Några härliga fredagsplaner på g?

Är precis hemkommen från jobb, och funderar starkt på en powernap. Är så himla trött! Det regnar ute dessutom så finns väl inte så mycket annat skoj att hitta på. Tror det blir en lugn kväll för min del, kanske får ett extra jobbpass imorgon, sen på kvällen är det Discofest (vad det nu innebär?) och på söndag är det bergsklättring för hela slanten.

Nej, sängen lockar. Skriver lite senare.


And then reality hit me.

Hej på er!

Är hemkommen från jobb, blöt som en katt eftersom det ösregnar ute och jag fick promenera från stan hela vägen hem. Självklart så fick jag ingen enkel lista, utan det var rätt mycket att göra hela dagen. Men det gick bra ändå faktiskt..

Nu blir det snabbt i säng för att gå upp och jobba tidigt imorgon igen. Är dock ledig både lördag och söndag, då vi ska bestiga den högsta toppen här i Bergen nämligen Ulriken! Eller ja, om det inte regnar i alla fall.. så chanserna kanske inte är så stora ändå, hehe.

Godnatt!


´När det är mindre stressigt på jobb kan man ta sig en liten sola- & lyssna på musikpaus! Välförtjänt, tycker jag.

Questions & Answers

Okej då kör vi! Här kommer svaren på frågorna ni ställt. Jag ser en liten röd tråd i frågorna hehe, men det är kul att ni är nyfikna :)

Q: Vilken är din favoritlåt?
A: Har många favoritlåtar just nu, men en av dem är Eminem ft. Rihanna - Love the way you lie

Q: Hur bra trivs du i ditt liv just nu?
A: Det varierar från dag till dag, men i helheten trivs jag bra. Det är klart, det finns alltid saker man är missnöjd med eller som man vill ändra på. Ofta funderar jag på om jag gjort rätt val i livet och hur det hade kunnat vara om jag tänkt annorlunda, fast samtidigt så måste man inse att det inte spelar någon roll hur mycket man funderar över det, för det lär ju inte ändra något i slutändan ändå. Men i helheten trivs jag bra, i alla fall idag.

Q: Finns det något du skulle vilja ändra på i ditt liv?
A: Ja det finns det, men vet inte riktigt om jag vill ändra på det just nu..

Q: Säg 3 bra och 3 dåliga egenskaper med dig själv.
A: Hmm.. 3 bra (det är ju svårare att komma på bra egenskaper än dåliga, haha): att jag bryr mig mycket om andra människor, skön att hänga med och typ, snäll? haha. Nej jag vet faktiskt inte riktiigt. 3 dåliga: blir lätt svartsjuk, hehe. är väldigt lat ibland och tröttnar lätt på saker.

Q: Vem är killen du träffar? ;)
A: Det är en underbar kille som heter Koki, är 23 år gammal och som tyvärr bor på andra sidan jordklotet. Det finns egentligen jättemycket att beräta om honom, men tror jag håller den informationen för mig själv :) Men med honom känns allt rätt, det är det viktigaste.

Q: Hur träffades du och din kille??
A: Jag åkte ju på semester till Miami med Sara, Anna, Nathalie och Frida och vi bodde på ett asballt hostel, och självklart skulle han ju jobba där haha. Han var den som checkade in mig och när han fyllde i hur många dagar jag skulle va där så sa han "7 night, you lucky girl" och efter det var jag hooked, haha. 

Q: Hur känns det att ha ett långdistansförhållande?
A: Det är en bra fråga, och jag har inte riktigt något bra svar. Det har både sina för- och nackdelar, men mest nackdelar antar jag. Jag tror att ett långdistansförhållande kan funka ett tag men det är nog inget som håller i längden. Ett förhållande handlar trots allt om att man är med varandra, närhet, kärlek osv. och mycket av det förlorar man ju när man inte ens är i samma land. För mig funkar det rätt bra just nu, men skulle helst slippa distansen om det var möjligt.

Q: Hur blir det emellan dig och din "kille"? ska han flytta hit eller du till honom?
A: Oj, det är faktiskt inget vi snackat om än. Vårt förhållande är inte så seriöst att någon ska flytta nånstans. Men om man skulle leka med tanken så tror jag varken eller faktiskt. Tvivlar på att någon vill flytta från Miami till Sverige, och för mig att flytta till USA är inte så himla lätt heller. Vi får väl mötas halvvägs, om det skulle bli aktuellt.

Q: Vill du gifta dig? :D
A: Ja, någongång vill jag nog det.

Q: Varför valde du att bli sjuksköterska?
A: För att jag vill jobba med människor och med hälsa. Tror inte jag vill en "vanlig" sjuksköterska som jobbar på vårdcentral eller sjukhus, eller kanske till en början men inte hela tiden. Vill göra något eget typ, men vet inte riktigt vad. Fast denna utbildningen är en bra grund att stå på.

Q: Var ser du dig själv om 10 år? :)
A: Svår fråga... jag vet inte riktigt. Men jag tror (hoppas) jag kommer jobba med min syster, kanske utveckla vårt eget hälsocentra eller något i den stilen. Kommer troligtvis ha nån 30-års kris och go bananas. Det enda jag hoppas är att jag inte blivit nån tråkig morsa som hänger runt hemma i mjukis och en nerspyad tröja. Jag vill leva livet, hela tiden oavsett ålder. Nej fan, om 10 år hittar ni nog mig på någon nattklubb i Barcelona eller något, haha.

Q: Vad gör du i Norge?
A: Jag jobbar inom hemtjänsten här. Hjälper äldre människor med vardagliga ting som att laga frukost, duscha och ta på stödstrumpor (det är asjobbigt ska ni veta!). När jag inte jobbar så solar jag i parken och läser en bok om det är fint väder eller vandrar upp för berget haha. Typ det enda man kan göra här.

Q: Vilken är den bästa resan du gjort?
A: Jag älskar alla resor jag gjort på olika sätt. Men jag har tre favoritresor: Den första är förra sommaren då jag och min syster åkte till Thailand. Det var min första långa resa och det var verkligen jättespännande! Det var ingen vanlig sol- och badsemester utan vi reste runt, vandrade i djungeln, gick genom översvämmade floder, bodde på värsta lyxspa:et.. ja vi gjorde typ allt. Väldiga konstraster mellan de olika delarna vi besökte. Min andra favoritresan är Miami resan jag gjorde med tjejerna. Vi hade det verkligen askul och det var också min första resa med bara kompisar. Kommer minnas den föralltid! Tredje favoritresan är den jag gjorde senast, alltså till Miami igen fast denna gången åkte jag själv. Det var också väldigt lärorikt och lärde mig mycket om mig själv. Samtidigt hade jag verkligen asballt, träffade massa nya balla människor och hade det underbart med Koki.


Thailand.. eller Laos egentligen, i djungeln.

Miami with the girls!

Andra gånge i Miami. Där bak med Laura, Adrian och Koki. Hade så jävla ball denna kvällen, haha!

Q: Vilket är ditt drömresemål?
A: Jag har väldigt många drömresemål just nu känns det som. Många platser jag vill besöka och mycket jag vill göra. Ett drömresmål är definitivt till Afrika. Skulle både vilja åka till många länder i Afrika, åka på safari och annat backpackerstyle. Sen skulle jag även vilja volontärarbeta där någon dag. Kanske blir backpackerresan av snart, vi hoppas.

Sådärja, nu måste jag fixa mig snabbt som fan inför jobb! Hoppas ni som ställt frågorna är nöjda med svaren :)


VAFAN!! Jag publicerade ju detta innan jag gick till jobbet idag, så loggar jag in nu och ser att det inte kommit upp på bloggen. Sjukt störigt.. Aja, hoppas det kommer upp nu iaf.

Long night, no sleep.

Godmorgon på er!

Sitter just nu och kollar igenom frågorna och ska besvara dom snarast! Har precis stigit upp efter att ha vaknat 15 gånger inatt, eller imorse snarare. Började kvällen igår på en konsert på Festplassen här i Bergen, nån radiostation som höll konserten tror jag. Lite NRJ in the park stuk på det hela, fast med mindre folk. Men det var rätt trevligt i alla fall. Efter det gick vi och satte oss på Jacob, jättemysig bar som påmindre om Lilla Torg. Där satt vi tills vakten kollade mitt legg och sa att vi var tvunga att gå. Här är åldersgränsen 20 år, och även fast jag bara köpte en caffe latte så fick jag inte sitta där. Löjligt om ni frågar mig.

Sen gick vi i alla fall runt i stan, hamnade på Lille ett tag och sedan avslutade vi kvällen med massa dans, drinkar och shots på Metro. Jag säger bara, tequila + sambuca + tabascosås är en dålig shotblandning! Men kul hade vi det i alla fall! Vid 4 tiden vandrade jag sedan den långa stigen hemåt och hoppade i säng.

Nu ska jag svara på frågorna, duscha och sedan bär det av till jobb. Håll tummarna att jag får en enkel arbetslista idag, jag är så jäkla trött!


Kaisa & jag när vi hängde lite i parken under konsterten.

Elz & Beatrixxx

Någonstans mitt i stan fick vi för oss att Kaisa skulle rida på min rygg. Rätt ball idé tills jag fick för mig att springa med henne på ryggen. Min högerfot gör lite ont idag säger jag bara. Annars var det ju en rätt bra idé, faktiskt.


GO FOR IT.



(kommentarer kommer inte godkännas i detta inlägg & svaren får ni ikväll eller imorgonbitti!)


It was a long and cold winter.




Jag har funderat lite på vad jag vill göra med min finfina lön som jag skrapat ihop här i Norge. Okej, en del går till hyra, shopping och en resa till Miami. Samtidigt vill jag ändå unna mig något (läs: mer) och efter att ha blivit inspierad av andra bloggare och av min syster, så har jag kommit fram till att jag nog vill köpa en bra systemkamera.

Har en sedan innan, men den är typ sönder nu så det är väl dags att investera i en ny. Canon eller Nikon, men vilken vet jag inte än. Ska söka runt på lite olika sidor och se om jag hittar en som jag faller för.

Snart kommer en frågestund upp i bloggen, be prepared!


Not much to tell really.

Okej, jag vet att min blogg är typ astråkig och innehåller inget kul läsmaterial. Visst, för er som vill veta att jag lever och hur jag har det här i Norge kan det vara kul att läsa.. Men för resten, knappast haha. Men jag ska verkligen försöka skärpa mig snart. Vill ändra på designen och göra så mycket kul med bloggen egentligen, men tycker det är svårt att göra det från en mini-laptop..

Idag har jag i alla fall jobbat röven av mig hela dagen, och sen vandrat upp en tur för berget. Mina vader är hårda som sten nu, dock får jag kramper varje natt vilket är mindre trevligt... Nu har vi precis kollat klart en norsk film om Andra Värlskriget och snart väntar sängen för min del. Är ledig imorgon så ska försöka göra något vettigt av dagen. Wish me luck, I'm gonna need it.


Gissa vem som är på andra sidan luren, hihi


One month left...



Det kliar i fingrarna..

Sitter och bläddrar igenom Nelly's 1045 rea-varor (och H&M's och ASOS's) och jag känner hur shoppingbegäret inom mig växer och växer. Så jäkla sugen på att klicka hem hälften, men tyvärr är det inte riktigt läge för det nu hehe. Får inte lönen förrän 12 augusti och innan dess ska hyran betalas, både i Sverige och Norge.

MEN! Den 12:e augusti, då jääävlar ska det shoppas minsann! Vi får hoppas att sommarrean håller i sig ända tills dess! Nu ska jag koka lite spagetti och fixa mig inför jobbet. Med fixa menar jag välja ut de svettigaste kläderna jag har och sätta upp håret. Snyggare än så blir det tyvärr inte, haha.


Godmorgon förresten!


Möllan, here I come!

Nu sitter en glaaaaaaaaaad Charlotta framför datorn! Spanien vann VM vilket jag verkligen tycker de förtjänar.. Det var så otroligt kul att se glädjen i deras ögon när de vunnit. För övrigt väldigt spännande match faktiskt, tycker i alla fall jag som inte vet ett skit om fotboll haha.

Hur som helst, till min egen glädje: Jag har fått en lägenhet på möllan!! Så jäääkla glad! Slipper alltså hoppa runt mellan folks soffor, utan får hyra denna i andrahand vilket är helt perfekt faktiskt. Centralt, bra hyra och lagom stor lägenhet. Flyttar in mellan den 3-4 augusti, och när allt är uppackat så kommer lite bilder på min nya crib.


och förhoppningsvis blir Sofia min granne!


Trött, sliten och lite till.

Usch jag känner hur min kropp verkligen gett upp. Är helt slut efter helgens jobbade och "festande" så jag finner inga ord. Igår gick vi egentligen hem rätt tidigt, runt 12, men väl framme vid dörren inser vi att vi inte har nyckeln.. så vi får gå tillbaka till festen och hämta den. Notera att det är en jäkla uppförsbacke hem och det var ändå en bit att gå.. Så kom i säng runt halv 2, upp vid 6 och jobba i 8 timmar. Segt.

Nu ska jag slänga mig på soffan och sova lite. Ikväll är det VM matchen som gäller. Öl & sportsbar är fina grejer.. Dessutom har jag lite fina nyheter att dela med mig av, men mer om det sen..


Jag lovar mig själv att..

.. inte dricka vin kväll
.. inte gå ut på en nattklubb/bar
.. inte komma hem efter 12
.. inte komma i säng efter 1
.. inte somna på jobbet imorgon



Nu är jag redo att vandra den långa backen ner mot centrum!


Løøøøøøøørdag

(bara för att norge har så coola øøøøøø)

Idag har jag haft en relativt stressig dag på jobbet. Eller kanske inte stressig direkt, men har haft någonting att göra hela tiden, vilket är så det ska vara egentligen. Jag som är för lat för att tycka om det bara haha. Efter jobb gick jag en liten runda i stan med Kaisa. Hittade massa snygga accessorarer så när lönen har kommit blir det en rejäl shoppingtur för min del. I malmö dock, här i dena dyra stad vill man INTE shoppa.

Har även solat lite i parken och idag tillät vädret också oss att ha vår första grillning! 3 goda korvar som legat på marken var, med lite brända bröd, billigaste senapen och Euroshoppers ketchup. Riktigt fina grejer det dära. Nu är jag lite i matkoma och trött som satan. Men ikväll är det fest med några kollegor (coolt att kunna kalla folk det) och imorgon är det upp kl. 6 som gäller, ännu en jobbdag väntar.


Mästergrillarn (jag är inte SÅ vit egentligen)


Pre-work-tan

Nu släpar jag och Sanne våra trötta arslen ner till parken och solar lite. Ska börja på en ny bok nu som heter "All that is gone". Hoppas att den är intressant annars lär jag väl lägga ner den rätt fort. Ska bli skönt med lite avkoppling och kanske en liten liten solbränna så här innan jobb. Det tycker jag att jag förtjänar. Litegrann.


Friday.

God morgon på er!

Kunde knappt ta mig ur sängen idag, hela min kropp är helt tung och stel efter gårdagens "träning". Jag vandrade upp för Fløyen, vilket är ett av bergen som omringar Bergen, hehe. Hela vägen ner bara sprang jag ner. Fick upp farten och det kändes nästan som att man flög ner, otroligt härlig känsla. Det enda man får akta sig för är alla småstenar så man inte faller haha. Hade ju inte förvånat mig det minsta om jag faceplantat mitt i skogen. Efter all springning och alla situps känns min kropp nu som en 80 årings, men jäklig skön känsla med träningsvärk ändå.

Idag jobbar jag eftermiddag, och imorgon på morgonen igen. Vilket känns lite som att man knappt får någon vila emellan, men jag ska inte klaga. Fin lön och lite OB på det. Solen lyser nu, jag funderar på om jag ska promenera lite (tror inte jag orkar..) eller bara lägga mig i parken och sola lite. Svåra val här i livet.


På toppen av Fløyen..


Ledighet.

Idag är för övrigt min enda lediga dag denna veckan. Även om det är skönt att vara ledig så känns det samtidigt lite "onödigt" när jag kan jobba och tjäna pengar istället. Jag menar, vad har jag egentligen gjort idag? Vaknat, käkat frukost, degat framför datorn några timmar, följt Kaisa till bussen, gått hem, städat och nu degar jag igen. Ingenting vettigt med andra ord. Om solen sken och det hade varit varmt här så hade jag kunnat lägga mig i parken. Men det kan jag inte, och då jobbar jag faktiskt hellre.

För övrigt, jag hittade en bra biljett. Jag kommer hem den 31 Juli kl 15.30. WOHO!




Baby, I'm coming home!

Sitter just nu och letar flyg hem. Tycker det är lite orättvist att det är billigt att åka hit men dyrt att åka hem, nästan 3 gånger så dyrt dessutom. Menmen, inga priser stoppar mig från att komma hem fast jag ska nog leta runt lite tills jag hittar en rimlig biljett. Att betala 1300 kr för att åka från Bergen till Köpenhamn känns inte rimligt någonstans.

Men ack så skönt det ska bli att få komma hem sen. Hem till värmen (bäst att vädret håller i sig!!), hem till mina fina vänner och framför allt: Hem till min säng!! Längtar redan hehe.


En pose mitt i letandet.


De har tydligen skrivit historia.

Wooohooo! Spanien tog sig till finael, och tydligen för första gången haha. Jag tro faktiskt att det faktum att jag och Kaisa hejade på dom hade lite med vinsten att göra. På söndag ska vi se finalen på nån sportsbar i stan, köpa varsin bira och skrika lungorna av oss. Äkta fotbollskänsla. Vi kanske t.o.m. målar oss lite i rött och gult, just for fun.


Gläädje när Spanien vann. Ignorera min frissa


Goooo Españaaaa

Just nu.. Helt inne i fotbollsmatchen mellan Spanien och Tyskland. Gissa vem jag hejar på?


Vi kollar på typ världens minsta och sämsta tv, haha. Men vi är lika nöjda för det!


What do we do with bad girls?

Så lät vår theme-song igår så att säga, hahaha. Här kommer i alla fall några av de bilderna som jag tog igårkväll.. Det finns massa fler bilder, men de ligger tyvärr i andras kameror. Det var en kul kväll i alla fall :)

Kaiz & Elz

Beatrix & Kaiz

Det är 20-års gräns på klubbarna här i Norge. Så helst plötsligt förvandlades alla vi "underåriga" till Sanne Swahn, haha. Som tur var så slapp vi ändå legga trots allt..

Något oanständiga syrror. Jag vet, min strumpbyxlinje syns.. Otroligt hett.

En sandwich, haha

Rosé direkt ur påsen. Fina grejer.


One of those "the day after" days.

Godmorgon på er!

Eller snarare god eftermiddag kanske, hehe. Är inne på min tredje skål med cornflakes och mjölk, och fjärde säsongen av Sex and the City. Idag kommer verkligen bara bli en sådan slappdag då man inte gör något vettigt över huvudtaget. Jag ser fram emot detta.

Egentligen skulle vi gå upp för berget idag, men alla är rätt slitna från gårdagen så jag vet inte om det blir av haha. Vi började kvällen hos några från jobb med lite drinkar, öl och rosévin. Efter det gick vi skrikandes till en klubb/bar som heter Lille, där vi dansade loss! Sen var jag astrött och vandrade hem medan de andra begav sig ut på andra äventyr haha.

Nu ska jag slänga mig i soffan igen och drömma mig bort om ett liv i New York. Hoppas ni har det bra därhemma allihopa!


Fler bilder från gårkvällen kommer senare.


Rock the night.



Elsa har gjort en snygg inbakad fläta på mig and i'm feeling fierce!
Är redo att göra denna lördagkväll!


Let's take this friday night to another level.

Och nu när jag skrev rubriken insåg jag att det inte alls är fredag, utan lördag HAHA. Shit, dagarna flyter verkligen ihop när man jobbar helg. Blev ju inringd igårkväll så har jobbat hela dagen idag och är svintrött. Men nu har jag tagit en powernap och samlat krafterna, så nu väntar en kväll ute i Bergen.

Nu ska vi höja musiken lite, ta på oss fina (och varma) kläder och ta en drink. Sen ska vi iväg till några svenska tjejer från jobb och efter det får vi se vart vi hamnar. Ska leta upp batteriet till min kamera så jag kan ta några bilder.

Ha en härlig lördagkväll allihopa!




ECLIPSE.

Hemma igen från bion, filmen var sååååå bra!! Oh vad jag älskar Jacob Black. Man of my dreams, nästan i alla fall. Hade det jättemysigt med Sanne också, och biografen var ascool! Ni som inte sett filmen, SE DEN! (och ha inte mascara på er ifall ni är böliga av er haha)

Nu måste jag snabbt i säng för jag blev inringd till jobb imorgon. Upp 06.15 en lördag morgon alltså, kul. Men imorgon kväll då är det fan fest!


Nörden deluxe


Sunshine calls for a cheeseburger

Hej på er!

Äntligen fredag säger jag bara! Är ledig hela helgen också (om inte de ringer in mig, vilket jag nästan hoppas då det ger fin OB) så ska försöka hålla min aktiv på andra sätt. En powerwalk upp för berget kanske?

Igår fick vi reda på att vi inte kommer få lön förrän 12 augusti, dvs när jag redan är tillbaka i Sverige, vilket är lite jobbigt faktiskt. Kommer inte bli hur lätt som helst att ha pengar till alla utgifter vi har här. Hyra och dyr mat t.ex. Men det löser sig, det gör det alltid.

sken igår också, så det firade jag och Kaisa med varsin cheeseburgare (fatta att en Big Mac meny kostar 88 norska kronor!!) och en glass. Royal Sommarbär is THE shit.





Believe it or not...

... jag har bränt ansiktet. I Norge. Legat och solat några timmar i parken idag då solen strålat högt på himlen hela dagen. Hoppas detta väder håller i sig lite, jag behöver verkligen allt annat än regn just nu.

Nu väntar sängen och imorgon är det jobb igen. Men är ledig hela helgen vilket är skönt.. Det nalkas utgång.

Och med detta korta och tråkiga inlägg säger jag godnatt!


RSS 2.0