Laugh Love Live

I lördags var vi på en tatueringsmässa i Jacksonville i norra Florida. Det var nog det skummaste vi varit med om alltså. Massa rednecks, MC-knuttar och andra allmänt skumma människor allover. En man fick betalt 100 dollar för att häfta 5 stycken 20 dollar sedlar i hans pung, på scen, framför massa människor (inkl. barn). Kvinnor som svalde svärd och en annan man som "gungade" med krokar i hand hud. Sjukt äckligt och bara allmänt.. sjukt.

Där fanns i alla fall grymma tatuerare, t.o.m. några från vårt käraste Malmö! Både jag och Koki tatuerade oss (efter många timmars väntan..) och just nu är min tatuering lite skorpig och så, men den ser ändå bra ut. Det gjorde faktiskt inte alls särskilt ont får jag säga. Risk för fler i framtiden med andra ord..



De tre viktigaste sakerna i livet.

Här har ni mannen som gungar med krokar i huden. Tycker faktiskt inte varken mina eller Kaisas föräldrar bör klaga på att vi är extrema hehe. I alla fall i jämförelse med detta.

Världens minsta taco

Vi har nu landat i Mexico City och chillar på hostellet som ligger mitt i centrum. Vi höll oss vakna hela natten igår för att ta oss till flygplatsen 5 på morgonen, så nu känns ögonlocken lagom tunga. Mexico City är en hektiskt stad och vi orkar inte riktigt ta oss an den idag tror jag.

Vi gick i alla fall för att ta lite käk tidigare och efter många om och men valde vi till sist ett ställe där vi såg att några locals käkade. Om andra käkar där så måste de ju vara någorlunda vettig mat, right? Självklart glömde vi handspriten hemma så nu håller vi tummarna på att vi inte blir magsjuka imorgon när vi ska på tour.

Hur som helst, när vi beställde vår mat tänkte jag att jag skulle briljera med min spanska. Det går helt okej att prata faktiskt, men så fort mexikanarna svarar fattar jag ju inte ett skit haha. Jag fick fram att jag ville ha en taco i alla fall, och så pekade hon på menyn och frågade om jag inte ville h 5 stycken istället. Nej för fasiken tänkte jag, vad ska jag med 5 tacos till?! Hon skrattade till och gick iväg med vår beställning. När hon kom tillbaka med maten förstod jag varför hon skrattade, för där satt jag med världens minsta taco med lite kött på. God var den i alla fall. När vi skulle dricksa blev det också lite awkward, för jag hade ingen aning om vad jag gav dem för mynt haha. Menmen, vi får nog grepp om detta snart. Ska lägga upp lite fler Miami bilder till er också!


Gainesvillain

Hej på er!

Vi har precis kommit tillbaka till South Beach efter en helg i Gainesville. Har inte kunnat blogga därifrån och har inte så mycket tid här heller men en kort uppdatering ska det bli.

Gainesville var motsatsen till South Beach typ, mycket skog och rätt mysigt. Vi var på några hemmafester, vid ett enormt träd och på en tatuerings mässa. Träffade massa skejtare, käkade god ekologisk mat och hade det väldigt trevligt i allmänt. En sak som var väldigt spännande var att köra upp där.

6 timmar av galen trafik och de sjukaste skyltarna längst med vägarna. "God is the only way to peace", "After 18 days your babies heart is beating, do not abort" å massa sånt haha. Väldigt mycket konstiga människor i detta land kan vi konstatera.

Nu ska vi sitta uppe hela natten och kl. 5 tar vi oss till flygplatsen och flyger till Mexico City. Let the travel begin!


Vid det stora trädet, fler bilder kommer när vi landat i Mexico!


G-VILLE

Om en timme sätter vi oss i en bil och roadtrippar upp till norra Florida, till Gainesville. Inatt var första gången då vi la oss innan kl 12 haha, kändes skönt att få sova mer än 5 timmar.

Vi har även precis bokat ett hostel i centrala Mexico City, från 31:a januari till 2:a februari. Det har väldigt hög rating och rekommenderas av Bamba Experience som vi reser med, så det känns rätt tryggt.

Nu: frulle & toabesök.



Fyra snygga brudar blir 2 slitna brudar

Idag åker Louise och Sanne tillbaka till Sverige, och jag och Kaisa fortsätter vår resa genom att åka till norra Florida, Gainesville, imorgon. Gainesville är Floridas universitetsstad, så där ska tydligen finnas många unga sköna människor. Ska bli kul att se något annat än South Beach i alla fall.

Igår hade vi den galnaste natten på länge. Sista natten då vi alla är samlade så vi körde all-in givetvis. Asballt hade vi det i alla fall. Mindre kul idag när man vaknade. Nu kommer snart taxin så ska gå och kramas med mina vänner.


gårkvällen i ett nötskal

frulle idag

Sanne tatuerade sig ju igår också, det blev riktigt snyggt!!

drink all day, play all night..

..LET'S GET IT POPPIN!

Tänkte passa på att bjuda på lite blandade fest-bilder från vår vecka här. Vi har i princip varit ute varje kväll, inträde till de stora klubbarna kostar mellan 5-10 dollar, en öl kostar 3 dollar och grymt sällskap är fanimej gratis!

Ta det med en nypa salt alla ni vuxna som läser, det är inte så farligt som det ser ut. Vi äter faktiskt nyttigt också, och dricker vatten. Varannan vatten. typ.


Första utekvällen, samma dag som vi kom hit efter 18 timmars resande. Vi gick och la oss 4 i miami tid, vi sov gott den natten kan man säga.



Vår första kväll på Mansion

Automatic Slims baren, älskar det stället! Crazy kväll haha

Cameo, Hardwell spelade


South Beach International Pool Party


Vi har träffat massa sköna människor än så länge, har massa galna bilder som inte bör läggas upp någonstans, och framförallt - massor av fina minnen!

More is to come...


EVERGLADES

Idag vaknade vi alla tidigt och åkte på utflykt till Everglades Safari Park. För er som inte vet så är det ett naturreservat och sumpmarksområde där det finns väldigt många olika fågel och sköldpaddearter, men framför allt massvis med alligatorer.

Vi tog bussen dit och sedan fick vi åka på en "flygbåt" (airboat) genom reservatet samtidigt som vi fick se massa djurliv. Efter det var det en lite aligatorshow och sen fick man vandra runt lite i parken. Det var jättemysigt och vi hade fint väder dessutom. Kul att vara samlade alla 4 och göra något ihop :)

Imorgon ska Sanne tatuera sig så vi ska sitta och hålla henne sällskap och förhoppningsvis chilla lite på beachen under tiden med. Det är lite kyligare nu i Miami, runt 20 strecket fast kyligare vind. Håller tummarna för fint väder imorgon, jag har ju räknat med att få en snygg bränna!




(det är en riktig bebis aligator)


Det är typ vi 4 brudar från Sverige, ett gäng med 3 svenska brudar till, 2 svenska killar och minst 2 andra svenska tjejer som reser själva. Och några från Norge också. Scandinavian Invasion.


Sjukligt nöjda.

life is a beach, im just playing in the sand

Hej på er!

Internetet har inte fungerat särskilt bra senaste dagarna, men nu gör jag ett försök till en uppdatering. I fredags var vi på Cameo och såg Hardwell dj:a, det var asfett. Jag höll mig vaken hela natten och käkade en nutella macka och drack en Corona till frulle, fina grejer det dära. Sov mellan 9-13 och sen var det dags för poolparty som hostellet ordnade. Det var rätt fett där med, synd bara att vädret började bli sämre. Men trots lite kyla och några regndroppar så badade några stycken ändå.

Idag har vi mest chillat och kunde inte riktigt bestämma oss vart vi skulle ikväll så det blev chill på vårt kära hostel istället. Men vi alla har det bra, är glada, kära och njuter av varje sekund vi är här.

Sanne, Louise och Kaisa hälsar till alla er där hemma!
LOVE



South Beach




VI GILLAR LÄGET!

Det tar otroligt lång tid att ladda upp bilder, internetet suger. Men ni får dessa så länge från vår underbara South Beach. Idag har vi chillat på stranden igen, och ikväll ska vi till Automatic slims baren och dansa loss!

Vädret är underbart, 27 grader och strålande sol. Alla har vi fått brännor, vissa jämnare än andras haha. Det är en bra start på resan i alla fall, allt känns underbart!

hello from miami

Hej alla svennebananer!

Efter 11 timmar i streck pa ett flyg fran Zurich till Miami ar vi antligen har. Vi borjade direkt med att duscha fixa oss och sedan inledde vi kvallen med drinkar uppe pa ett tak har i South Beach. Efter nagon timmes minglande dar drog vi vidare till Club Louis och dansade loss dar. Om jag far saga det sjalv, sa ar vi nog hostellets favorit crew just nu haha. We get the party started.

Efter Club Louis gick vi till en old school hiphop klubb, Buck15, dar min van Keen dj:a. Vi hangde dar ett tag innan vi begav oss tillbaka till hostellet. Klockan halv 4 kande jag att jag inte orkade mer (vi hade trots allt varit vakna i mer an 27 timmar..) och jag och Koki gick och la oss. Kaisa, Sanne och Louise bestamde sig for att ta ett nattdopp i havet med nagra danska roommates, ball haha.

Idag har vi chillat pa stranden, druckit farsk apelsinjuice, fatt ojamna brannor (27 grader och sol har WOHO) och nu ska vi snart grilla med skejtarna. Vad ska man saga? DET E NAJS!

klumpighetens offer

Det har inte kommit upp så mycket bilder från festen i lördags. Helt ärligt vet jag inte vem som fotograferade, haha. Jag och Kaisa har nu packat våra stora ryggsäckar och håller på att fundera vad vi ska ha i handbagaget, men vi är typ redo! Vi har även passsat på att öva på att gå med våra ryggsäckar på, vi ser ut som två små flickor med en husvagn på ryggen typ.

Vi skulle även passa på att testa den portabla hängmattan vi fick i avskedspresent. Så vi kopplade upp den i Kaisas hall, och needless to say, den är inte gjord för inomhusbruk. Jag var försökskanin o när hela hängmattan rasade till golvet trodde jag först att jag brutit svanskotan. Jag låg och skrev på golvet, Kaisa fick panik och vi kände att detta var lagom lägligt dagen innan resan.

Hur som helst, svanskotan är inte bruten och det gör knappt ont när jag dansar (bara när jag står/sitter still). Så jag får dansa hela resan helt enkelt, hoppas Kaisa dansar med mig ♥



FEDEFEST

STORT TACK till alla som kom igår! Det var verkligen asballt! Vid 10 var hela dansgolvet fullt, det va limbo, tequilan flödade och alla verkade ha det riktigt najs. Kul att man dessutom kände typ 30 % av folket där, haha.

Idag mår man väl som man förtjänar, men både jag och Kaisa (numera sambos) har nästan packat klart nu, betoning på nästan. Nu ska fullmakter fixas, ipoden ska laddas, det sista ska packas och resfebern ska kicka igång.

Vi känner oss redo att åka imorgon, men en dag till i Sverige är väl ändå helt ok. Om 2 dagar chillar vi fett i Miami. Och festar, igen.


riktiga bilder från festen kommer såfort jag fått dem!


GOING AWAY PARTY!

Nuu jäääävlar!

Ska strax hämta flyttbilen så ska vi flytta alla mina möbler ner till Kaisas källare. My couchsurfing has offically begun, haha. Sen ska vi hem till Sanne, käka tacos och fixa oss inför kvällen - vårt GOING AWAY PARTY!

81 anmälda deltagare på facebook,  44 kanske och många som ska ta med vänner också. Kommer bli EPIC.

Så. jävla. taggad!




two nurses on the road

Haallåååja!

Tentan är avklarad och nu är det packning för full rulle som gäller! Det är svårt att veta var man ska börja, men det går säkert fort imorgon när man väl kommer igång. Flyttningen sker på lördag morgon! Har även packat klart min Miami väska och nästan min Centralamerica ryggsäck också. Det blev 5 linnen trots allt, hehe.

Vårt reseapotek är även fulländat, känns tryggt. Två snygga syrror är snart redo att ta sig an världen!



PRE-RESAN

En vecka kvar, en vecka var. SHIT, en vecka kvar!! Medan jag smälter detta faktum tänkte jag dela med mig lite av var som hänt under den senaste månaden och vad vi kommit fram till:

¤ Dukoral dricker man precis som med äcklig sprit, genom att hålla för näsan.
¤ Framförhållning? Nej för fan, vi har fixat detta på under en månad och dessutom gjort det mesta senaste dagarna..
¤ Vi har typ 4 paket Imodium, alltså beredda på mängder av diarée.
¤ Team Sportia har snygga regnjackor för 349 kr (ursprungligen 699 kr).
¤ Spenderat 300 kr på ett gummifodral till kameran, så mycket köper jag knappt en tröja för.
¤ Jag ska ha med mig 4 linnen, byter alltså linne en gång i månaden. MYS.
¤ Jag och Kaisa har samma backpack, haha.
¤ Apotekets MyggA lär suga balle.
¤ Reseförsäkring är nog rätt bra att ha.
¤ USA är ett krångligt land att komma in i.
¤ Bamba Experience är sjukt krångliga men kan ha varit vår räddare i nöden.
¤ VI ÄR SJUKT PEPPA!



para bailar la bamba

Vi har köpt våra busspass! Vi åker med Bamba Experience, det kommer nog bli asfedt!!


cake of the pan

Mamma står just nu i köket och gör pannkakor till oss alla! Ska bli sviiiiingott! Om en timme ska vi åka härifrån till flygplatsen, jag håller tummarna att mitt flyg inte är försenat igen. Och att mina bihålor inte gör asont av trycket från flyget..

Det har varit en trevlig men kort resa till Moskva. Hann inte med allt det jag ville göra fast samtidigt är jag jättetacksam över att jag har fått träffa min familj. Nästa gång jag åker hit tror jag bestämt det blir under sommarhalvåret. Troligtvis dock nästa sommar. Sjukt att inte träffa sin mamma och sina brödrar på över ett år..

Menmen, nu: PANNKAKOR!!


one less in the wolfpack


Min syrra åkte hem för 2 timar sedan :(

Imorgon åker jag hem.. och då väntar allvaret: packa för 4 månaders backpacking, packa för miami, packa ner min lägenhet, fixa det ena, fixa det andra, plugga till tentan, redovisning, mental förberedelse and so on so forth. Jag känner stressen.

the sun shines even in the darkest of places




COGNAC

Köpte (eller fick av min syster egentligen) fin finaste väskan idag! Cognacsfärgad, äkta läder och lite mulberry-stuk. Jag tror jag är lite kär faktiskt.


(bilden gör den inte rättvisa..)

Imorgon är det upp tidigt för att äta en traditionell rysk frukst på nått fancy ställe. Sen kanske lite mer shopping och så ska vi (eller jag) turista lite och gå till Röda Torget och Kreml. På kvällen nalkas utgång med mamma och syrran haha. Kan ju inte bli annat än spännande faktiskt..

from Russia with love

Hej på er!

Mitt internet har inte fungerat hemma senaste 3 dygnen typ, så därför har inte nyårsresumen eller bilder kommit upp, men jag ska jobba på det nu! Är framme i Moskva nu i mammas lägenhet. Planet var typ 3 timmar försenat, men jag är glad att det avgick trots all snö.

När jag kom hit så träffade jag mina brorsos, mormor och min morbror också, så käkade vi middag tillsammans och delade upp julklappar. Kan visa vad jag fick senare. På kvällen/natten satt jag, min syster och mamma och delade på 3 flaskor champagne och 2 flaskor vin och snackade och livet och kärlek. Efter 6 timmars sömn mår jag...sådär, haha.

Nu ska vi käka frulle och sen ska vi ner till simbassängen som finns här i huset. Denna lägenheten är sick!


Utsikten.

RSS 2.0