SURFS UUUUUUUUP!

Okej, igår gick vi lite spontant och bokade vår första surflektion hos Oasis Surf Academy! Vi chillade först lite på stranden och sen började det eviga letandet efter en uttagsautomat här i Puerto Escondido. När man frågar mexikanarna här "donde esta un ATM?" kollar dom på en som om man är dum i huvudet. Vi gick ca 5 olika vägbeskrivningar åt olika håll, men tillslut lyckades vi hitta en bank med en automat.

Efter det sprang vi till surfskolan där våra lärare väntade på oss. De var assofta och brydde sig inte om att vi var sena hehe. Vi hämtade upp några andra på vägen och fjärilarna i magen började komma till liv. Vi trodde först att vi skulle vara på vår strand, Carizalillo, där de små vågorna finns. Men oh no.. vi åkte till slutet av Zicatella där vågorna är större och strömmen är starkare.

Vi började först med lite teori på stranden, övade på hur man skulle ställa sig upp osv. Sen började vi paddla ut med våra brädor i havet. Vi fick öva lite till på att ställa oss upp och sen va de dags att fånga vågorna! Läraren gav oss en push när vågen kom och skrek "stand up! stand up! stand up!" när de va dags. Och då var det fantamej bara att ställa sig upp! Och tro det eller ej, STOD UPP GJORDE VI! PÅ VARJE VÅG! Roger Ramirez, vår lärare, blev imponerad.

Vi surfade ca 7 vågor var, och 3-4 av dem lyckades vi stå upp ända in till stranden! Den jobbigaste var faktiskt inte att ställa sig upp, utan att ta sig ut i havet igen när det kom vågor. Strömmen är jättestark och drar ner en under vatten när vågorna kommer, och brädan flyger iväg och drar i ens fot som den är fastspänd till. Om man lyckas ha brädan framför sig när en våg kommer (som jag lyckades med x antal gånger), då får man brädar rakt på sig. Och ja, det gör ont. Det var nog den läskigaste biten för mig i alla fall, att bli nerdragen under vatten och ha svårt att komma upp igen. Ett tag var jag under väldigt länge och drogs åt alla håll vilket var läskigt.

Men det var skitkul att surfa, verkligen! Så vi har bestämt oss för att ta 4 lektioner till och förlänga vår vistelse här i Puerto Escondido. Idag försöker vi hitta ett enda ställe på kroppen som INTE gör ont. Det går inte. Armar, ben, blåmärken på hela magen, skrapsår, bränd panna med mera. Men SÅ värt det!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0