Chichen Itzá & Cancún

Hittade lite bilder från Chichen Itzá som vi besökte på vägen till Cancún. Till skillnad från de andra Maya-ruinerna vi sett så är Chichen Itza endast ett ställe dit Mayafolket gick för att tillbe gudarna och göra offringar. Det var alltså inget ställe de bodde på. Huvudmonumentet i Chichen Itza är väldigt välbevarad och tillhör ett av världens sju nya underverk.

För oss var det nog den ruin vi gillade minst, men det berodde på alla turister runt om kring. Det var svårt att få en såndär wow-känsla när det gick runt 100 grupper med 30 amerikaner överallt med rosa paraplyn för att undvika solen.



Där uppe i mitten la de hjärtat på den offrande människan för att tillfredställa gudarna..



Sen kom vi då till Cancun. Mexicos miami så att säga. Och det var hotell efter hotell efter hotell (notera: med 5 stjärnor givetvis) och sen lite public beach haha..

Havet har en fantastisk färg här på karibiska sidan!

solnedgång på stranden


Här har ni vårt hotell! Hotel Riu Palace, 5 stjärnor, all-inklusive för endast 4500 kr per natt!!

Eller okej, här var vårt boende. Hostel Kankun 45 kr/natt, som ingen visste var det låg. Men det gjorde vi tillslut, i en återvändsgränd precis brevid högen av sopor. Ej stängbara fönster och somnade till ljudet av skällande hundar. Men vi hade i alla fall en fläkt på rummet :)

Vi var antagligen Cancuns mest oglamorösa brudar ever. Men vi hade lika kul för det :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0